Bakayoko over schokkend incident: "Pistool op meter van mijn hoofd"

25 juli 2022, 09:35

Tiémoué Bakayoko kwam onlangs op een vervelende manier in het nieuws. De middenvelder van AC Milan werd staande gehouden door de politie en werd vervolgens onder vuur gehouden. De agenten dachten dat het om een crimineel ging, maar vergisten zich. Via Instagram heeft Bakayoko voor het eerst uitgebreid gereageerd op het incident.

Bakayoko oordeelde hard over het optreden van de politie. "De fout is menselijk. Daar heb ik geen probleem mee. Aan de andere kant heb ik wel een probleem met de manier waarop. Ik denk dat het verder ging dan het had moeten gaan. Waarom hebben ze niet gewoon een controle uitgevoerd door te vragen naar de documenten van het voertuig, heel simpel door te communiceren?"

Bekijk hier: De beelden van de aanhouding

In plaats daarvan werd Bakayoko uit zijn auto getrokken en hielden agenten hem onder schot. "In de video die op sociale media is geplaatst, zie je niet alles. Het is misschien wel het rustigste deel van wat er gebeurde. Ik had een pistool op slechts een meter afstand op me gericht. Ze brachten duidelijk ons leven in gevaar. Ongeacht de redenen waarom ze dat deden, het is een fout. Ze wisten niet zeker wie ze hadden aangehouden. De gevolgen hadden veel ernstiger kunnen zijn als ik mijn hoofd niet koel had gehouden, als ik niet het geluk had het werk te doen dat ik doe, zodat ik op tijd herkend kon worden."

Bakayoko beseft dat hij goed is weggekomen. "Het is onaanvaardbaar om levens in zulk gevaar te brengen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen