De Mos denkt dat PSV wint van Ajax: "Als ik die zie, moet ik huilen"

26 juli 2022, 08:51

Aad de Mos denkt dat PSV de Johan Cruijff Schaal pakt. De oud-trainer denkt dat 'een trauma van Roger Schmidt' zomaar eens goed uit kan pakken voor Ruud van Nistelrooij in het duel met Ajax.

"Het wordt een kopie van vorig jaar. PSV geeft Ajax de bal en gaat spelen op de counter. Ze hebben laten zien dat ze daar aardig mee overweg kunnen, dat is het trauma van het Schmidt-tijdperk. Een beetje achter de bal kruipen. Wat ze zelf aan de bal kunnen, heb ik nog niet echt gezien. Tegen Villarreal en Real Betis speelden ze ook vanuit de counter", aldus De Mos, die denkt dat Ajax juist op die manier te verslaan is. "Als je goed staat bij balverlies, krijg je altijd kansen. Ik zie PSV daar winnen."

Ajax en PSV beleven beide een drukke transferperiode, waar het in Amsterdam over veel grotere bedragen gaat. De club verdiende meer dan honderd miljoen euro, maar gaf ook meer dan tachtig miljoen euro uit. De Mos weet dat hoge transfersommen niet alles zeggen. "Ajax betaalt 23 miljoen voor Calvin Bassey, maar er zijn al zoveel miskopen geweest bij Ajax. Als ik Sean Klaiber en Lisandro Magallán zie, moet ik huilen. Ik wil het eerst wel eens zien", vertelt hij bij het Eindhovens Dagblad.

Overigens heeft hij over de aanval en het middenveld van de Amsterdammers geen enkele twijfel. "Ik vind Kenneth Taylor een héél goede speler en met Steven Berghuis en Davy Klaassen erbij heb je een topmiddenveld. Voorin is er ook geen enkel probleem met Antony, Steven Bergwijn en Dusan Tadic. Alleen achterin, en de keeper... eigenlijk hebben ze hetzelfde probleem als PSV."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

GertGoossens26
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als ik Aad zie moet ik meestal lachen en als ik m hoor altijd😅

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk juist dat PSV de JC schaal niet wint, omdat ze 3 dagen later spelen tegen Monaco en dus deze wedstrijd niet op volle sterkte zullen aantreden.

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wie het ook wint zal me worst zijn als 1 van de 2 maar erg wordt vernederd :) Daar moet ik het als Feyenoord supporter maar mee doen.....

TOMDingemanse26
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een trauma van Shmidt, haha , die Aad is echt een grappig mannetje, waar heeft hij ook al weerverstand van uh ?..???? , geen idee , maar voetbal is niet zijn ding, laten we het maar houden op dementia

Reurtje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Aad is er nog steeds niet overheen dat hij er ooit bij Ajax is uitgetrapt.

Supporter
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het scheelt dat ik ook moet huilen als ik hem weer hoor zwammen...wat een droeftoeter is het toch.

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als Aadje iets zegt, ga er maar vanuit dat het tegenovergestelde gebeurt..

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Achterin.. tja Timber, Bassey centraal links Wijndal en Rechts Rensch. Klaiber en Magallan zullen nooit meer spelen bij Ajax verwacht ik. Pasveer stond er goed bij vorig seizoen, door de blessure is het kampioenschap spannend geworden want er kwam een flapdrol op doel. Psv heeft alleen een betere voorbereiding dan Ajax, meer wedstrijden en trainen net wat langer. De jc schaal zal PSV wel winnen maar het is voor beide gelijk een wedstrijd om te kijken waar ze staan.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor psv is de wedstrijd tegen monaco van veel groter belang en daarom is het jammer dat de knvb de wedstrijd niet heeft verplaatst.Zo wordt het het eerste kado voor ajax.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze wedstrijd gaat helemaal niks zeggen . Wie er op ook wint

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax was gemakzuchtig vorig jaar, en in de bekerfinale zat alles mee voor PSV. Ajax zal revanche willen nemen voor die bekerfinale en PSV is nog allesbehalve indrukwekkend tot nu toe.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen