Mazraoui geniet bij Bayern: "Zou ik bij Ajax vijf weken aan werken"

26 juli 2022, 09:52

Noussair Mazraoui heeft in de eerste weken de bevestiging gekregen: Bayern München is de perfecte vervolgstap na een mooie periode bij Ajax. Het was vanaf de eerste dag aanpoten voor de vleugelverdediger, die een duidelijk doel heeft in de Allianz Arena. Hij wil alle prijzen pakken die er te winnen zijn.

"De intensiteit is hier hoger dan bij Ajax, dat komt mede door de korte voorbereiding. In twee weken moet ik hetzelfde niveau bereiken als waar ik bij Ajax normaal vijf weken aan zou hebben gewerkt", aldus Mazraoui in gesprek met TZ. Hij hoopt komend weekend zijn eerste prijs te pakken met zijn nieuwe ploeggenoten. Dan staat de Super Cup op het programma. Het moet het begin zijn van een succesvol seizoen. "Als ik de kwaliteit van ons team zie, kunnen we elke prijs winnen: het kampioenschap, de beker en zelfs de Champions League. We moeten naar het hoogste streven."

De kans op een volle prijzenkast was voor hem de reden om naar München te verkassen. "Veel clubs wilden mij hebben. Toen Bayern zich meldde, hoefde ik niet lang na te denken. Voor mij is FC Bayern een van de beste, zo niet de beste, club ter wereld. Na zeventien jaar bij Ajax was ik op zoek naar een nieuwe stap om mezelf verder te ontwikkelen. Toen ik met Julian Nagelsmann sprak, kreeg ik meteen een beeld hoe ik de ploeg kon helpen. Dat gaf een geweldig gevoel."

Na zijn transfervrije overstap naar een Europese topclub is de vleugelverdediger vooral trots. "Ik was nooit het grootste talent in de jeugdopleiding van Ajax. Ik heb geluk gehad dat ik de goede coaches heb getroffen. Marcel Keizer hielp mij bij het tweede elftal en Erik ten Hag heeft daarna een grote rol gespeeld in mijn ontwikkeling. Ze gaven me vertrouwen, waarna ik me snel ontwikkeld heb."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gaan we nu ineens doen alsof ze bij Ajax een kleutergroep leiden? Lekker afgeven maar zonder Ajax was Nous koffersjouwer op Schiphol

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is maar hoe je het ziet, De Ligt was blijkbaar ook niet ‘Fit’ naar Bayern normen. Het niveau ligt daar gewoon hoger en dat kan ook met die spelers, dat lukt niet met de kinderen bij Ajax. Het is niet afgeven op Ajax, maar gewoon een niveau verschil wat hij constateert en waar Nagelsman om bekent staat.

TZuiden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bayern is een grotere club dan Ajax met een hoger niveau. Dat moet je (ook al ben je Ajacied) toch wel snappen...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen