Verbeek: "Wijnaldum een van de beste nummers 8 van Europa"

26 juli 2022, 17:04

AS Roma wordt genoemd als mogelijke nieuwe werkgever van Georginio Wijnaldum, die bij Paris Saint-Germain mag vertrekken. Gertjan Verbeek zou de transfer aanmoedigen. De trainer in ruste vindt Wijnaldum nog altijd een van de beste nummers 8 op de Europese velden.

Verbeek werkte in het seizoen 2008/09 bij Feyenoord samen met Wijnaldum. Voor La Gazzetta dello Sport was dat aanleiding om de trainer te vragen naar zijn ervaringen met de middenvelder. "Wat mijn vroegste herinnering aan hem is? Zijn glimlach. Hij was destijds nog heel jong en kwam altijd met een koptelefoon op en een goed humeur een half uur te vroeg opdagen voor de training."

Wijnaldum kan volgens Verbeek 'persoonlijkheid, leiderschap, kwaliteit en kwantiteit' toevoegen aan de selectie van Roma. "Toen al trok hij zich nooit terug. Integendeel. Zijn teamgenoten waren soms boos op hem omdat hij zich nooit spaarde. Hij ging er altijd vol voor. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Wijnaldum is de juiste speler als Mourinho iets wil winnen."

Met Paulo Dybala sloeg Roma deze zomer een grote slag op de transfermarkt. Wijnaldum moet de volgende topaanwinst worden. "Of Roma met die twee de Scudetto kan winnen? Waarom niet. Winnaars maken winnaars. En Wijnaldum heeft met Liverpool de Champions League gewonnen. Ik denk dat hij goed kan samenwerken met Pellegrini en Abraham. In Nederland scoorde hij veel. Onder Klopp heeft hij zich ook verdedigend verbeterd. Hij blijft een van de beste nummers 8 van Europa."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Allemaal prima, belangrijkste vraag blijft of Roma of een andere club die doos op de foto met het weeksalaris wil aanvullen tot het huidige niveau.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen