Ten Hag had 'heel grote' invloed bij keuze Eriksen voor United

26 juli 2022, 17:37   Bijgewerkt: 26 juli 2022, 17:55

Christian Eriksen heeft in zijn eerste interview met het clubkanaal van Manchester United uitgelegd waarom hij ervoor heeft gekozen om zijn loopbaan voort te zetten bij de Premier League-gigant. De aanwezigheid van Erik ten Hag op Old Trafford was voor de Deense middenvelder een belangrijke factor om voor Manchester United te kiezen.

Eriksen keerde in januari terug in de Premier League en maakte bij Brentford dermate veel indruk dat diverse topclubs zich voor hem meldden. Tijdens gesprekken met Erik ten Hag raakte de spelmaker ervan overtuigd om bij Manchester United aan de slag te gaan. "Hoe groot zijn invloed was? Heel groot. Het was geweldig om met hem te praten en zijn ideeën over voetbal te horen."

Vorig seizoen keerde Eriksen voor korte tijd terug bij Ajax. De middenvelder hield gedurende zijn zoektocht naar een nieuwe club zijn conditie op peil bij de Amsterdamse beloften. De werkwijze van Ten Hag kent hij dus nog niet, maar Eriksen is ervan overtuigd dat de samenwerking goed gaat verlopen. "Ik denk dat mijn speelstijl aansluit bij zijn ideeën en zijn stijl bij mij past. Hopelijk zal dat tot iets positiefs leiden."

Eriksen noemt Manchester United een 'heel, heel grote club'. "Zo niet de grootste. De club heeft een enorme historie en het is een fijn gevoel om deel uit te maken van iets wat zo groot is in de geschiedenis", aldus de middenvelder, die een van de drie aanwinsten van Manchester United is. Lisandro Martínez (overgekomen van Ajax) en Tyrell Malacia (overgekomen van Feyenoord) zijn de andere twee.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen