Schreuder overweegt 'slimme speler' om te turnen tot rechtsback

27 juli 2022, 00:25   Bijgewerkt: 27 juli 2022, 08:42

Alfred Schreuder overweegt Kian Fitz-Jim om te turnen tot rechtsback. Op die positie zijn er nog wat twijfels bij Ajax.

Met Noussair Mazraoui nam Ajax deze zomer afscheid van de onbetwiste nummer één op de rechtsbackpositie. Devyne Rensch is zijn opvolger, maar hij is nog niet helemaal onomstreden. Schreuder heeft ook de beschikking over Sean Klaiber, maar hij lijkt niet in aanmerking te komen voor een basisplaats.

Dus experimenteerde Schreuder dinsdag tegen Shakhtar maar eens. In de tweede helft haalde hij Rensch naar de kant en probeerde hij Fitz-Jim als rechtsback. "Fitz-Jim is een ontzettend slimme speler en eigenlijk een middenvelder, maar Mazraoui was vroeger ook een middenvelder. Als je goed op die positie kunt spelen en je leert ook verdedigen, dan is het een hele mooie positie voor een slimme voetballer", aldus de trainer voor de camera van Ziggo Sport.

Ajax is nog niet klaar op de transfermarkt, zo erkent Schreuder. Zoals bekend willen de Amsterdammers een concurrent voor Brian Brobbey aantrekken, maar mogelijk worden er nog meer spelers naar de Johan Cruijff ArenA gehaald. "Over namen of posities wil ik niet graag praten, maar we zijn nog wel bezig om te kijken of we ons links en rechts nog wat kunnen versterken. Ik denk dat er nog wel wat bij kan."

Tegelijkertijd moet men er bij Ajax voor waken dat er sterkhouders vertrekken. Zo is Antony nog altijd in beeld bij Manchester United. "Ik ben nergens bang voor. We weten dat we hele goede spelers hebben en we gaan ervan uit dat de selectie bij elkaar blijft. Maar iedereen weet dat je het in het voetbal nooit weet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen