'Timber wordt duurste aankoop in geschiedenis van Feyenoord'

27 juli 2022, 11:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Quinten Timber levert FC Utrecht een flinke berg geld op. De middenvelder kwam een jaar geleden transfervrij naar de Domstad en vertrekt nu voor 8,5 miljoen euro naar Feyenoord. Dat bedrag kan door bonussen nog eens oplopen met één miljoen euro. Daarnaast is er een doorverkooppercentage bedongen. Daarmee is hij de nieuwe recordaankoop van de Rotterdammers. Tot dusver stonden Marcos Senesi en Danko Lazovic boven aan het lijstje. Zij werden voor een bedrag van zeven miljoen euro naar De Kuip gehaald.

Feyenoord troeft met die transfersom meerdere clubs af. Ajax en PSV zouden de middenvelder hoog op het wensenlijstje hebben staan, maar ook vanuit het buitenland was er interesse. Hij wilde zelf het liefst in Nederland blijven, omdat hij zichzelf nog niet uitgeleerd vond in de Eredivisie. Buitenlandse clubs hadden dan ook geen schijn van kans. Feyenoord kon toeslaan omdat de interesse van de Amsterdammers en Eindhovenaren niet concreet was, aldus De Telegraaf.

De komst van Timber zal Arne Slot goed doen. De speler geeft de trainer veel mogelijkheden, aangezien hij op alle posities op het middenveld uit de voeten kan en in het verleden ook als verdediger speelde. Als de nood hoog is, heeft de oefenmeester altijd een noodoplossing achter de hand met de voetballer, die vroeger in de jeugdopleiding van de Rotterdammers speelde. Daarna vertrokken hij en zijn broer Jurriën naar Ajax.

Sinisterra en Malacia

Alleen een medische keuring kan een deal nog tegenhouden. De voetballer tekent naar alle waarschijnlijkheid een vijfjarig contract in de Kuip, maar binnen de Rotterdamse club zal niemand hopen dat hij dat daadwerkelijk uitdient. De club hoopt een nieuwe groeibriljant in huis te halen, die over twee of drie seizoenen voor miljoenen de Kuip uitwandelt. De transfers van Tyrell Malacia en Luis Sinisterra smaken naar meer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Jeuk
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kan me niet voorstellen dat dit bericht waar is. Aan de andere kant in de voetballerij is niets te gek. Met een beetje er bij dan had je ook Gnonto er bij kunnen hebben maar misschien pakken ze die volgend jaar wel transfervrij op.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen