'Problemen voor Bosz? Trainer botst met teruggekeerde Lacazette'

27 juli 2022, 10:33   Bijgewerkt: 27 juli 2022, 11:10

Peter Bosz kon begin deze maand zijn geluk niet op toen Corentin Tolisso en Alexandre Lacazette terugkeerden bij Olympique Lyonnais. Het tweetal zorgde voor de gewenste kwaliteitsimpuls, maar inmiddels zou de trainer minder blij zijn met de aanvaller. Ze zouden al een serieuze confrontatie achter de rug hebben.

Tegen Feyenoord liet Lacazette zijn klasse zien met een doelpunt, maar in de rust van de oefenwedstrijd kreeg hij het met Bosz aan de stok. De twee zouden het niet eens zijn over de tactiek. De Nederlandse oefenmeester had de aanvaller aanwijzingen gegeven, maar die werden genegeerd. Foot Mercato weet dat de doelpuntenmaker tijdens de confrontatie 'de steun van zijn ploeggenoten' kreeg. Meerdere spelers zouden sommige instructies van de trainer niet begrijpen.

Het borrelt dus al vroeg in het seizoen in Lyon, na een teleurstellend jaar. De topclub zette in op een Champions League-ticket, maar wist niet eens de Conference League te halen. Bosz eindigde met zijn ploeg op de achtste plaats in de competitie. Desondanks was een vertrek nooit een optie voor voorzitter Jean-Michel Aulas. "Peter Bosz zal komend seizoen trainer zijn van Olympique Lyonnais, maar als we de doelstelling niet halen, zullen we conclusies moeten trekken."

De conclusie was uiteindelijk dat niet Bosz het probleem was, maar de selectie. Er zou te weinig kwaliteit zijn. Daarom werden de middenvelder en aanvaller transfervrij teruggehaald na periodes bij Bayern München en Arsenal. Het is de vraag of dit de Nederlander heeft geholpen of dat het juist voor extra problemen zorgt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen