'Gefrustreerd Chelsea hoopt na zoveelste miskleun op Dumfries'

27 juli 2022, 11:42   Bijgewerkt: 27 juli 2022, 12:02

Chelsea hoopt op de komst van Denzel Dumfries. De Oranje-international moet overkomen van Internazionale om de defensieve problemen op te lossen. De Londenaren werden aan veel verdedigers gelinkt, maar telkens bleef een transfer uit. Het zou voor frustratie zorgen bij Thomas Tuchel, die juist veel daadkracht had verwacht na de komst van een nieuwe eigenaar.

De trainer raakte deze zomer Andreas Christensen en Antonio Rüdiger transfervrij kwijt. Voor de achterhoede werd tot dusver alleen Kalidou Koulibaly teruggehaald. De club wil nog een mandekker halen, maar die zoektocht blijkt extreem lastig te zijn. Matthijs de Ligt koos voor Bayern München, Nordi Mukiele is naar Paris Saint-Germain, Jules Koundé staat aan de vooravond van een transfer naar FC Barcelona, Nathan Aké wil voor een basisplaats vechten bij Manchester City en Presnel Kimpembe wil ook voor zijn kans gaan bij PSG.

De club lijkt de hoop op een centrale verdediger voorlopig te laten varen, waarna Dumfries bovenaan het verlanglijstje is gekomen. The Londen Evening Standard weet dat zijn komst een stuk reëler is. Internazionale heeft geld nodig door financiële problemen, waardoor een verkoop van de Nederlander ook interessant kan zijn voor de Italianen. Dumfries wist afgelopen seizoen de harten van de fans te veroveren, maar de clubleiding denkt dat hij niet onvervangbaar is.

Inter heeft met Raoul Bellanova namelijk al een opvolger in huis. De jeugdinternational van Italië maakt tijdens de voorbereiding een goede indruk. Dat is een voordeel voor Chelsea. Als Dumfries naar Stamford Bridge komt, wil Tuchel de huidige rechtsback Reece James in het centrum positioneren. Overigens is de zoektocht naar een centrale verdediger nog niet helemaal gestopt. In het geruchtencircuit worden Wesley Fofana van Leicester City en Pau Torres van Villarreal nog genoemd. Of zij wel haalbaar zijn, zal de komende weken moeten blijken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen