Brobbey blij: "Ik was er helemaal klaar mee, wilde terug naar Ajax"

27 juli 2022, 15:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Brian Brobbey is blij dat hij dinsdagavond weer minuten kon maken bij Ajax. De aanvaller werd afgelopen seizoen al gehuurd door de Amsterdammers, maar keerde deze zomer definitief terug na een moeizame periode bij RB Leipzig

"Ik heb lange tijd niet gespeeld, dus ik ben best blij om minuten te maken", vertelt de aanvaller, die voor meer dan zestien miljoen euro terugkeerde naar de Johan Cruijff ArenA. Dat terwijl hij een jaar geleden transfervrij vertrok. Waar hij vorig jaar met Erik ten Hag werkte, moet hij nu Alfred Schreuder zien te overtuigen. Brobbey heeft er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. "Anders had hij mij niet gehaald. We hebben veel gesprekken gehad. Hij zei dat we eerst moeten kijken hoe ik negentig minuten vol ga maken, maar ik krijg sowieso minuten."

Brobbey weet nog niet wanneer hij een hele wedstrijd kan volmaken. "Ik heb lang niet gespeeld en in Leipzig moest ik individueel trainen. Daar vond ik niets aan. Het is heel anders dan trainen met een team. Ik was er ook helemaal klaar mee, wilde terug naar Ajax. Dat ben ik nu", vertelt de spits voor de camera van Ziggo Sport. "De trainingen gaan nu oké, dus een hele wedstrijd moet op een gegeven moment wel lukken."

Vorig seizoen moest hij concurreren met Sébastien Haller. Hij is deze zomer vertrokken naar Borussia Dortmund, maar dat betekent niet dat Brobbey momenteel de onbetwiste nummer één is in de punt van de aanval. Hij stelt dat bij Ajax twee serieuze concurrenten zijn op dit moment. "Tadic en Bergwijn kunnen in de spits", aldus de aanvaller, die blij is terug te zijn in Amsterdam. "Ajax was de enige club die me wilde, maar ook de enige club waar ik naartoe wilde."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen