Waarom Szymanski Feyenoord verkoos boven topcompetities

27 juli 2022, 18:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sebastian Szymanski heeft zijn officieuze debuut namens Feyenoord achter de rug. De 23-jarige huurling maakte woensdagmiddag tijdens het oefenduel met NAC Breda (6-1 overwinning) zijn eerste minuten in het shirt van de Rotterdammers. Daarin maakte hij direct indruk.

Szymanski genoot van zijn eerste optreden in Rotterdam. "Het voelt goed, mooi om speler van zo'n grote club te zijn", vertelde hij na afloop tegen RTV Rijnmond. "Ik hoop dat ik hier de belangrijke speler word. Ik heb natuurlijk tijd nodig, om fit te worden en te ontdekken hoe we spelen. Maar dat is normaal. Mijn laatste wedstrijd is twee maanden geleden. Ik werk hard, en ben straks op tijd klaar voor het nieuwe seizoen."

Feyenoord huurt Szymanski tot het einde van het seizoen van Dinamo Moskou. De Rotterdammers hebben bovendien een optie tot koop om de veertienvoudig international van Polen na dit seizoen definitief in te lijven. De komst van de middenvelder was een grote stunt, aangezien ook clubs uit Engeland, Duitsland en Spanje in de markt waren voor zijn krabbel.

"Feyenoord is een goede club voor jonge spelers, om beter te worden", verklaart hij zijn keuze. "Veel mensen binnen de club belden me voor de deal, dat ze me echt hier wilden. Dat was het belangrijkste. Ik sprak ook met Arne (Slot, red.), we hadden het over mijn positie en hoe hij wil spelen." De Pool kan niet wachten om te beginnen. "Ik ga Feyenoord energie brengen. Ik houd ervan om hard te werken, te rennen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen