Wiegman en Engeland treffen Duitsers in EK-finale na zege op Oranje-beul

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

27 juli 2022 – Sarina Wiegman gaat het in de finale van het Europees kampioenschap voor vrouwen opnemen tegen Duitsland. De bondscoach van Engeland, die dinsdagavond in de halve finale won van Zweden, zag de Duitsers een overwinning boeken op Oranje-beul Frankrijk. Het duel eindigde in 2-1.

Wiegman en Engeland treffen Duitsers in EK-finale na zege op Oranje-beul

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Doelpuntenmachine Alexandra Popp schoot haar land naar de finale. Met twee treffers was de aanvoerster van de Duitse vrouwen van onschatbare waarde. Vooral haar tweede goal, die het Franse lot bezegelde, was van grote klasse. Popp torende boven iedereen uit en kopte keihard raak, waarmee ze haar doelpuntentotaal van dit toernooi op zes bracht. Een eigen treffer van Merle Frohms had Frankrijk daarvoor nog een handje geholpen, maar Duitsland bleek te sterk.

In de eindstrijd wacht dus een affiche met het sterke Engeland van Wiegman. De Haagse coach kan zodoende haar Europese titel prolongeren. Wiegman veroverde de hoofdprijs in 2017 met de Oranje Leeuwinnen. Vijf jaar later bewijst ze met Engeland in eigen land iedere wedstrijd de status als topfavoriet voor de eindzege.

Frankrijk was in de kwartfinale van het Europees kampioenschap nog te sterk voor de Oranje Leeuwinnen. Les Bleus waren overduidelijk de betere partij tegen Nederland, maar namen pas in de verlenging afstand. Na een tackle van Dominique Janssen mocht Frankrijk aanleggen vanaf elf meter. Oranje werd daardoor definitief onttroond als Europees kampioen. Recordwinnaar Duitsland en Engeland vechten op Wembley om de opvolging.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd