Lisandro Martínez is allerkleinste verdediger van de Premier League

27 juli 2022, 23:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United presenteerde Lisandro Martínez woensdagmiddag officieel als nieuwste zomeraanwinst. De topclub betaalde ruim 55 miljoen euro aan Ajax om de Argentijn over te nemen. Het leverde hem direct een primeur op: Martínez is meteen de allerkleinste centrumverdediger van de Engelse topcompetitie.

Dat zocht PA News agency uit. Martínez is slechts 1.75 meter lang. Hij is drie centimeter kleiner dan César Azpilicueta, die de laatste jaren regelmatig wordt gebruikt als centrumverdediger. De Spaanse verdediger van Chelsea speelt echter oorspronkelijk op een van de twee backposities.

Lees ook: Martinez eindelijk officieel herenigd met Ten Hag: "Het is een eer"

Slechts dertien Premier League-verdedigers zijn kleiner dan 182 centimeter. De kleinste verdediger is Martínez echter niet. Vleugelverdediger Aaron Cresswell van West Ham United meet 1,70 meter, maar wordt dus niet in het hart van de defensie geposteerd. Grote vraag in Engeland is in hoeverre de linkspoot zich staande kan houden in de fysiek loodzware competitie. Het weerhield het United van Erik ten Heg er echter niet van om een megabedrag neer te tellen voor zijn komst.

Mogelijk gaat Martínez een centrum vormen met Harry Maguire. Hij compenseert het lengtetekort van zijn Argentijnse ploeggenoot, aangezien de Engelsman met zin 1,94 meter de grootste verdediger van de competitie is.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen