Goed nieuws voor Memphis? Klopp drukt Juve-gerucht de kop in

28 juli 2022, 18:45   Bijgewerkt: 28 juli 2022, 18:53

Jürgen Klopp heeft de geruchten rondom Roberto Firmino de kop ingedrukt. De aanvaller zou op de radar staan van Juventus, maar de trainer van Liverpool zou de voetballer helemaal niet kwijt willen. Hij is vol lof over de aanvaller, die afgelopen seizoen steeds vaker genoegen moest nemen met een reserverol.

"Hij is cruciaal voor ons, hij is onze hart en ziel", vertelt de oefenmeester op de persconferentie. Hij zag deze zomer Sadio Mané naar Bayern München vertrekken, terwijl Divock Origi en Takumi Minamino ook vertrokken. Meer aanvallers wil Klopp dan ook niet kwijt. "De manier waarop we de afgelopen jaren speelden, was mogelijk door Bobby. Voor mij bestaan er geen twijfels over zijn kwaliteiten. Hij is een belangrijke speler voor ons."

Het is de vraag of Firmino veel minuten kan maken dit seizoen, want de concurrentie is moordend. Mohamed Salah, Luís Díaz, Darwin Nuñez, Diogo Jota en Fábio Carvalho staan ook onder contract bij de verliezend Champions League-finalist. Daarom zou de Braziliaan zelf wel openstaan voor een vertrek. Hij wil dolgraag met de nationale ploeg naar het wereldkampioenschap, maar daarvoor moet hij wekelijks minuten maken. In Turijn zou die kans volgens hem groter zijn dan in Engeland.

Memphis Depay

Mogelijk zijn de woorden van Jürgen Klopp goed nieuws voor Memphis Depay, die ook op de radar zou staan bij de Italiaanse club. Zijn rol lijkt uitgespeeld bij FC Barcelona na de komst van Robert Lewandowski en Raphinha. De Catalanen zouden hem voor twintig miljoen euro van de hand willen doen. Juventus deed naar verluidt nog geen bod, maar dat kan snel komen nu Firmino niet lijkt te komen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen