Barça dendert door met nieuwe miljoenendeal: Koundé komt

28 juli 2022, 19:09

FC Barcelona heeft de komst van Jules Koundé officieel gemaakt. De verdediger wordt overgenomen van Sevilla en is de volgende topaankoop van de Catalanen, die een drukke transferzomer beleven. Met de komst van de mandekker wordt Chelsea afgetroefd. Die club leek lang de beste papieren te hebben, maar uiteindelijk trekt de La Liga-club dus aan het langste eind.

Koundé moet de medische keuring nog doorstaan en zijn contract nog ondertekenen, maar toch maakt de club bekend dat de verdediger de nieuwe zomeraanwinst is. Hoeveel Barça betaalt, is niet bekendgemaakt. In de media werden bedragen tussen de vijftig en zestig miljoen euro genoemd. Dat terwijl de Catalanen eerder ook al meer dan honderd miljoen euro uitgaven voor Raphinha en Robert Lewandowski. Daarnaast kwamen Andreas Christensen en Franck Kessié transfervrij naar Camp Nou.

Met de transfer is de wens van Xavi uitgekomen. De trainer was al langer gecharmeerd van de verdediger en heeft lang op het bestuur ingepraat voor er actie ondernomen werd. Dat terwijl Chelsea al langer in gesprek was met Sevilla. Die clubs waren zo goed als akkoord, maar een overstap leverde dat niet op. Koundé wilde zelf het liefst naar de competitiegenoot, waardoor de Londenaren eigenlijk buitenspel stonden. Toen Barça zich officieel meldde, kwamen de ploegen relatief snel tot een akkoord.

Frenkie de Jong

De enorme uitgaven hebben mogelijk gevolgen voor Frenkie de Jong. De middenvelder zou salaris in moeten leveren om bij FC Barcelona te blijven, omdat de financiële situatie nog altijd niet rooskleurig is. Of de Nederlander een deel van zijn loon wil inleveren, terwijl de miljoenen over de toonbank vliegen, is nog niet bekend.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Top, snel inschrijven voor La Liga deze speler. O nee, wacht even, dat kan dus niet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen