Van Bommel wint onder andere door 'Kosovaarse' goal van Drita

28 juli 2022, 22:45

Mark van Bommel mag blijven hopen op een Conference League-ticket. Makkelijk ging het niet tegen FC Drita, maar Royal Antwerp wist wel te winnen. De ploeg had aan één doelpunt genoeg om de volgende voorronde te bereiken, maar maakte er uiteindelijk twee.

Vincent Janssen kreeg van zijn landgenoot de kans om zijn visitekaartje af te geven. De Nederlandse spits moest afgelopen weekend nog genoegen nemen met een plek op de bank tegen KV Mechelen, maar nu startte hij dus wel aan de wedstrijd. Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde in een doelpuntloos gelijkspel, waardoor de opdracht duidelijk was: de nul houden én minstens één keer scoren. Dat laatste lukte de spits niet, maar Laurit Krasniqi en invaller Michel-Ange Balikwisha wel.

Dat de verdediger in het begin van de tweede helft scoorde was een prachtig moment voor hem. Hij heeft Kosovaarse roots en zijn familie zat op de tribune. Zij zagen allemaal hoe hij de ploeg van Van Bommel wat lucht gaf. De eerste helft verliep namelijk allesbehalve vlekkeloos voor de Belgen. Drita hield het achterin goed dicht, waardoor er weinig kansen waren voor Antwerp. De thuisploeg was zelf dreigend in de omschakeling, zonder heel veel schoten af te vuren.

De treffer van de verdediger leek de enige goal van de wedstrijd te worden, maar in de slotfase maakte Balikwisha nog een doelpunt. Janssen zat toen al op de bank. Hij werd na zeventig minuten naar de kant gehaald voor Michael Frey, die afgelopen weekend nog twee keer trefzeker was in de competitie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen