Barça-deur wagenwijd open voor Messi: "Bedoeling is duidelijk"

29 juli 2022, 08:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Joan Laporta heeft de deur voor een terugkeer van Lionel Messi bij FC Barcelona wagenwijd opengezet. De voorzitter voelt zich mede-verantwoordelijk voor het vertrek van de Argentijnse ster en wil dat graag rechtzetten.

Het is inmiddels een jaar geleden dat Messi bij Barcelona vertrok. De speler en club wilden met elkaar verder, maar de samenwerking kwam door financiële redenen toch tot een einde. Messi vond onderdak bij Paris Saint-Germain en zal ook dit seizoen uitkomen voor de Franse topclub. Over een jaar loopt zijn contract echter af, waardoor Barça de verloren zoon in huis kan halen.

Wat Laporta betreft keert Messi ook daadwerkelijk terug naar Barcelona, zodat hij in Camp Nou zijn carrière kan afsluiten. "Messi's tijd bij Barcelona eindigde vanwege economische redenen abrupt, niet zoals we wilden. We hebben een morele schuld bij hem", aldus de voorzitter van Barcelona. "We zouden hem graag aan het einde van zijn carrière weer in het Barça-shirt zien, met een staande ovatie in ieder stadion waar hij komt. Dat is ons streven. Mijn bedoeling met Messi is duidelijk", aldus Laporta tegen Spaanse media.

Eerder sprak ook Xavi zich uit over een mogelijke terugkeer van Messi, met wie hij jarenlang heeft samengespeeld. "We gaan zien wat de toekomst brengt, maar nu hoeven we er niet over te praten. Hij heeft nog een contract bij een andere club. Ik focus me alleen op de spelers die ik nu tot mijn beschikking heb", hield de trainer zich op de vlakte.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen