Berghuis geniet van concurrentie: "Leuk dat PSV ons zo uitdaagt"

29 juli 2022, 22:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Steven Berghuis wil de Johan Cruijff Schaal pakken ten koste van PSV. Hoewel Ajax afgelopen seizoen kampioen van Nederland werd, is de voetballer de nederlaag in de traditionele openingswedstrijd nog niet vergeten. Voor hem is het zeker geen troostprijs.

"De 4-0 nederlaag van vorig jaar was een pijnlijke, maar ook een mooie stimulans om dit seizoen wel de schaal te pakken ten koste van PSV", vertelt de aanvaller annex middenvelder in gesprek met De Telegraaf. "Vorig seizoen waren we – net na het EK – fysiek nog niet klaar voor die wedstrijd. Veel jongens waren pas een week in training. We kregen een rode kaart en er werd een doelpunt van ons wegens net buitenspel afgekeurd. We verloren verdiend, maar misschien was dat wel de wake-up-call die we voor de rest van het seizoen nodig hadden."

Ajax pakte de landstitel, PSV ging er met de andere prijzen vandoor. Berghuis kan er stiekem wel van genieten dat er serieuze concurrentie is. "Het is leuk dat PSV ons zo uitdaagt. Dat vind ik prikkelend en daardoor krijg ik er zin in", aldus de voetballer, die deze zomer van meerdere ploeggenoten afscheid moest nemen, maar ook dure versterkingen zag komen. In Eindhoven zat men ook niet stil. "Het wordt een mooie eerste test tegen elkaar."

De international stelt dat de Amsterdammers 'gewaarschuwd' zijn. "Guus Til heeft het goed gedaan bij Feyenoord, maakte geregeld doelpunten en ik denk dat Luuk de Jong ook echt een versterking is. Ik ken hem goed en hij is een leider, een teamspeler, maakt makkelijk goals en is aanvallend én verdedigend sterk bij standaardsituaties", aldus Berghuis, die na het laatste fluitsignaal met de schaal in zijn handen wil staan. "Een troostprijs? Het is voor mij gewoon een van de drie prijzen die in Nederland zijn te winnen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is alleen maar goed voor de competitie. Ik ben Ajacied, maar ik zou niet willen dat we hier praktijken krijgen zoals in Duitsland waar Bayern 10 jaar achter elkaar kampioen wordt. Je noemt het niet voor niets een competitie. Als het niet langer competitief is verdwijnt de attractiviteit ook snel. Hoop echt op een geweldige strijd dit jaar tussen 2 a 3 ploegen. Denk dat Feyenoord wel eens heel lang mee kan blijven doen.

Capitano2019
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Indd.. juist verwoord je zou bijna denken dat supporters niet meer op deze manier kunnen verwoorden haha. Benieuwd hoe de nieuwe trainers hun spelers laten spelen. Wat mij betreft gewoon lekker beginnen aan een mooie eerlijke strijd.. vamos!!!

Capitano2019
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar heeft berghuis hier wel gelijk ? Volgensmij daagt Ajax hier PSV uit, gezien PSV tot nu toe de bekerhouder is. 😅

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen