Berghuis geniet van concurrentie: "Leuk dat PSV ons zo uitdaagt"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

29 juli 2022 – Steven Berghuis wil de Johan Cruijff Schaal pakken ten koste van PSV. Hoewel Ajax afgelopen seizoen kampioen van Nederland werd, is de voetballer de nederlaag in de traditionele openingswedstrijd nog niet vergeten. Voor hem is het zeker geen troostprijs.

Berghuis geniet van concurrentie: "Leuk dat PSV ons zo uitdaagt"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"De 4-0 nederlaag van vorig jaar was een pijnlijke, maar ook een mooie stimulans om dit seizoen wel de schaal te pakken ten koste van PSV", vertelt de aanvaller annex middenvelder in gesprek met De Telegraaf. "Vorig seizoen waren we – net na het EK – fysiek nog niet klaar voor die wedstrijd. Veel jongens waren pas een week in training. We kregen een rode kaart en er werd een doelpunt van ons wegens net buitenspel afgekeurd. We verloren verdiend, maar misschien was dat wel de wake-up-call die we voor de rest van het seizoen nodig hadden."

Ajax pakte de landstitel, PSV ging er met de andere prijzen vandoor. Berghuis kan er stiekem wel van genieten dat er serieuze concurrentie is. "Het is leuk dat PSV ons zo uitdaagt. Dat vind ik prikkelend en daardoor krijg ik er zin in", aldus de voetballer, die deze zomer van meerdere ploeggenoten afscheid moest nemen, maar ook dure versterkingen zag komen. In Eindhoven zat men ook niet stil. "Het wordt een mooie eerste test tegen elkaar."

De international stelt dat de Amsterdammers 'gewaarschuwd' zijn. "Guus Til heeft het goed gedaan bij Feyenoord, maakte geregeld doelpunten en ik denk dat Luuk de Jong ook echt een versterking is. Ik ken hem goed en hij is een leider, een teamspeler, maakt makkelijk goals en is aanvallend én verdedigend sterk bij standaardsituaties", aldus Berghuis, die na het laatste fluitsignaal met de schaal in zijn handen wil staan. "Een troostprijs? Het is voor mij gewoon een van de drie prijzen die in Nederland zijn te winnen."

  • USA - Nederland, actie Adv

    Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

    Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd