Ajax ontvangt 66.667 euro per wedstrijd die Martínez speelt

30 juli 2022, 09:16

Ajax blijft de komende maanden flink wat geld incasseren na de transfer van Lisandro Martínez. De Argentijnse verdediger verkaste vorige week definitief naar Manchester United, dat direct 57,37 miljoen euro overmaakte op de Amsterdamse bankrekening. Via bonussen kan dat bedrag echter nog flink groeien.

Volgens Mike Verweij van De Telegraaf strijkt Ajax per wedstrijd 66.667 euro per wedstrijd die Martínez binnen de lijnen verschijnt op. Dat meldt de clubwatcher in de podcast van de krant. Daarbij is het niet van belang of Martínez aan de aftrap begint of pas een minuut voor tijd binnen de lijnen komt. Bovendien geldt het voor de competitie, bekertoernooien én in Europa.

Per seizoen gaat het wel om een maximum van dertig wedstrijden. Mocht Martínez dat in zijn eerste seizoen direct bereiken, ontvangt Ajax twee miljoen euro. Martínez heeft voor vijf seizoenen getekend in Manchester en kan de maximale bonus voor de Amsterdammers dus op tien miljoen euro brengen. Dat zou zijn totale transfersom verhogen naar 67 miljoen euro.

Martínez heeft bij United te maken met stevige concurrentie. In het hart van de defensie moet hij de strijd aangaan met aanvoerder Harry Maguire, Raphaël Varane, Victor Lindelöf en Eric Bailly.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen