Giménez wil via Feyenoord naar WK en sprak met Ajacied

30 juli 2022, 13:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Santiago Giménez is zaterdagmiddag officieel gepresenteerd als nieuwe speler van Feyenoord. De 21-jarige spits is deze zomer door de Rotterdammers overgenomen van het Mexicaanse Cruz Azul. Giménez hoopt zijn loopbaan bij Feyenoord te lanceren.

Qua media-aandacht geen gebrek de afgelopen dagen, toen bekend werd dat Giménez Cruz Azul ging verruilen voor Feyenoord. Mexicaanse camera's volgden de spits de laatste dagen rond zijn overstap al op de voet en ook in Rotterdam was veel aandacht voor zijn komst. Tijdens zijn officiële presentatie zaten er zelfs meer Mexicanen in de perszaal dan Nederlandse journalisten. "Dat had ik wel verwacht", zei Giménez tijdens zijn presentatie. "In Mexico en in Nederland zijn de mensen gek op voetbal."

Voor Giménez was het een eenvoudige keuze om naar Rotterdam te verkassen. Ook andere clubs waren in de markt, maar Feyenoord kreeg uiteindelijk zijn voorkeur. "Ik wil het WK halen en een persoonlijke groei doormaken als persoon. Daarom heb ik gekozen voor Feyenoord", aldus de spits, die al twee maanden op de hoogte was van de Rotterdamse interesse. Ajacied Edson Álvarez speelde uiteindelijk een belangrijke rol in de deal. "Ik heb hem voorafgaand gesproken. Hij vertelde me dat het niveau hoog is. Hij was enthousiast over mijn overstap."

Giménez is voorlopig nog niet inzetbaar, aangezien hij dit weekend terug moet naar Mexico om zijn visum te regelen. "Natuurlijk is dat jammer, maar dat heb ik nu niet meer zelf in de hand. Ik kan niet zeggen wanneer ik weer kan spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen