Perspectief Zirkzee bij Bayern rooskleuriger na mededeling Kahn

31 juli 2022, 11:56

Bayern München gaat niet de transfermarkt op om een directe vervanger voor Robert Lewandowski aan te trekken. Julian Nagelsmann moet het doen met de aanvallers die hij tot zijn beschikking heeft, zo laat voorzitter Oliver Kahn weten.

Lewandowski maakte twee weken geleden voor 45 miljoen euro de overstap van Bayern München naar FC Barcelona. Daarmee raakte de Duitse grootmacht zijn grootste aanvallende wapen kwijt. Hoewel er de financiële ruimte is om een vervanger voor Lewandowski aan te trekken, gaat Bayern dat niet doen. "Daar is geen discussie over", vertelt Kahn tegen Duitse media.

Volgens de voorzitter heeft Nagelsmann na het vertrek van Lewandowski nog steeds genoeg opties voorin. Sadio Mané kan als spits spelen, terwijl de selectie meer spelers herbergt die in de punt van de aanval uit de voeten kunnen. "Het is niet zo dat we geen opties hebben. Joshua Zirkzee en Eric Maxim Choupo-Moting zijn er nog. En dan is er de jonge Mathys Tel, die ongelooflijk goed traint."

Voor Zirkzee lijkt de mededeling van Kahn goed nieuws, al is het niet uitgesloten dat de 21-jarige Nederlandse spits deze zomer alsnog vertrekt bij Bayern. De afgelopen seizoenen werd hij uitgeleend aan Parma en RSC Anderlecht. Meerdere Engelse clubs zouden op dit moment de situatie van Zirkzee in de gaten houden. Bayern lijkt na het vertrek van Lewandowski echter minder happig om hem te laten gaan.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen