'Frenkie krijgt er een optie bij: Chelsea meldt zich bij Barça'

31 juli 2022 – Frenkie de Jong krijgt er een optie bij in de Premier League. Chelsea is volgens Sport 'wakker geworden' en heeft FC Barcelona laten weten dat het binnenkort een bod gaat uitbrengen op de 25-jarige middenvelder. Daarmee heeft De Jong er naast Manchester United nog een Engelse aanbidder bij.

'Frenkie krijgt er een optie bij: Chelsea meldt zich bij Barça'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De toekomst van De Jong is omgeven door vraagtekens. Barcelona wil dat de middenvelder akkoord gaat met een enorme salarisverlaging of vertrekt. De Jong wil het liefst blijven en laat zich niet zomaar wegjagen, maar het is nog geen uitgemaakte zaak dat de speler en club er ook uitkomen. Mocht dat niet het geval zijn, dan staat Manchester United klaar om van de situatie te profiteren.

Maar de club van trainer Erik ten Hag heeft concurrentie van een competitiegenoot. Chelsea zou namelijk voornemens zijn zich te bemoeien in de strijd om de handtekening van De Jong. Begin juli was Todd Boehly, de nieuwe eigenaar van Chelsea, in Barcelona voor een topontmoeting met Barça-voorzitter Joan Laporta. Tijdens dat gesprek zou Boehly toestemming hebben gevraagd om met De Jong zelf te onderhandelen. De Londense club zal niet alleen met de middenvelder, maar ook met Barcelona overeenstemming zien te bereiken. Barça is met Manchester United al akkoord over een transfersom van rond de tachtig miljoen euro.

Chelsea heeft een belangrijke troef in handen die Manchester United niet heeft. De ploeg van trainer Thomas Tuchel komt volgend seizoen namelijk uit in de Champions League. Bovendien zou De Jong liever in Londen dan in Manchester wonen, zo klinkt het. Manchester United heeft de handdoek echter nog niet in de ring geworpen. De club is van plan om op korte termijn naar Barcelona af te reizen om De Jong er toch van te overtuigen zijn loopbaan op Old Trafford voort te zetten.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Premier League

gerelateerd