Nieuwe angstgegner: kampioen Club Brugge voor het eerst onderuit

31 juli 2022, 17:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Titelhouder Club Brugge is na twee competitiewedstrijden al niet meer ongeslagen. Op bezoek bij KAS Eupen ging de ploeg van Carl Hoefkens - de opvolger van Alfred Schreuder - met 2-1 onderuit. Opvallend: vorig seizoen was Eupen in speelronde één ook al de eerste ploeg die Club Brugge pijn wist te doen.

Zo begint Eupen, niet bepaald een hoogvlieger in het Belgisch voetbal, zich op te werpen als angstgegner voor Club Brugge. Afgelopen seizoen begon het seizoen met een teleurstellend 2-2 gelijkspel in eigen huis; dit keer ging het in Eupen al binnen een minuut mis. Verdediger Gary Magnee zette zijn ploeg op voorsprong.

Een snel antwoord kwam er via de van FC Barcelona overgenomen Ferran Jutgla. De Spanjaard, Noa Langs partner in de voorhoede, was tijdens de openingswedstrijd tegen KRC Genk (3-2 winst) al goed voor twee assists en schoot nu ook zijn eerste doelpunt binnen. Opnieuw bleef het echter niet lang gelijk.

Jutgla zette de gelijkmaker in minuut zeven op het scorebord, waarna het in minuut negentien alweer 2-1 stond. De goal van Smail Prevljak bleek de winnende, want ook nadat doelpuntenmaker Magnee twintig minuten voor tijd met rood van het veld werd gestuurd, kwam Club - met Bjorn Meijer als invaller en Ruud Vormer negentig minuten op de bank - niet meer tot scoren.

Zes uit twee

Zo moet de regerend landskampioen al na twee speelrondes enige afstand nemen van de bovenste plekken. Vooralsnog is OH Leuven de enige ploeg met de maximale zes punten, al kan daar vanavond nog één ploeg bijkomen. Antwerp FC neemt het later op de dag op tegen Zulte-Waregem, dat net als de ploeg van Mark van Bommel de openingswedstrijd wist te winnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen