'Chelsea wordt concreet: toptransfer dichtbij voor Dumfries'

1 augustus 2022 – De interesse van Chelsea in Denzel Dumfries wordt steeds concreter. The Athletic meldt dat de Londense club werk maakt van de komst van de rechtervleugelverdediger van Internazionale. Chelsea wil zich eveneens versterken met Wesley Fofana, die over moet komen van Leicester City.

'Chelsea wordt concreet: toptransfer dichtbij voor Dumfries'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Chelsea is al enige tijd op zoek naar verdedigende versterkingen. Nu de seizoensstart in zicht is, hoopt de Engelse topclub door te pakken. Voor de rechtsbackpositie is Dumfries het toptarget. Hij zal op Stamford Bridge de concurrentiestrijd moeten aangaan met Reece James. César Azpilicueta loopt ook rond in Londen, maar hij lijkt op weg naar FC Barcelona.

Hoewel de 26-jarige Dumfries een sterk debuutseizoen in de Serie A achter de rug heeft, is Internazionale bereid hem te verkopen. Dat de Italianen willen meewerken aan een vertrek van de Oranje-international, heeft een financieel motief. Eerder deze zomer leek Inter nog Milan Skriniar voor een bedrag van 50 tot 70 miljoen euro te verkopen aan Paris Saint-Germain, maar die onderhandelingen liepen stuk.

Internazionale zou bereid zijn om Dumfries voor 40 miljoen euro te laten gaan. Dat is bijna drie keer zoveel als de Italianen een jaar geleden overmaakten aan PSV. Dumfries kostte Inter destijds 15 miljoen euro. Volgens FootballTransfers vertegenwoordigt Dumfries op dit moment een marktwaarde van 19 miljoen euro. De rechtsback was in zijn eerste seizoen in dienst van Inter goed voor vijf doelpunten en zeven assists in 45 officiële wedstrijden.

Fofana
Ook centraal achterin staat nog een vacature open bij Chelsea. Eerder greep de Londense club naast de komst van onder meer Jules Koundé en Matthijs de Ligt. Zij kozen ervoor om hun carrière voort te zetten bij respectievelijk FC Barcelona en Bayern München. Voor Fofana zou 95 à 100 miljoen euro moeten worden betaald, maar Chelsea hoopt de kosten te drukken door spelers als pasmunt te gebruiken.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Premier League

gerelateerd