Wijnaldum op weg naar AS Roma: dit zijn de (financiële) details

1 augustus 2022, 13:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Georginio Wijnaldum staat op het punt de overstap van Paris Saint-Germain naar AS Roma te maken. De clubs leggen op dit moment de laatste hand aan de transfer. Corriere dello Sport claimt de (financiële) details van de huurovereenkomst te kennen.

Paris Saint-Germain laat Wijnaldum op huurbasis naar AS Roma gaan. Omdat de Italianen niet bereid zijn het volledige salaris van de Oranje-international over te nemen, worden de kosten verdeeld. PSG blijft 40 procent van het loon van Wijnaldum doorbetalen, AS Roma neemt het overige deel voor zijn rekening.

Wijnaldum zou zelf ook water bij de wijn hebben gedaan. Hij heeft volgens de Italiaanse krant een salarisverlaging geaccepteerd en ziet bovendien af van bepaalde bonussen die PSG hem verschuldigd is. Het laat zien hoe graag Wijnaldum de overstap naar de club van trainer José Mourinho wil maken.

In de huurovereenkomst is een optie tot koop van om en nabij de tien miljoen euro opgenomen. De optie wordt automatisch verplicht als Wijnaldum 50 procent of meer van de wedstrijden speelt en AS Roma erin slaagt zich te plaatsen voor de Champions League. De transfer zou in de komende 24 tot 48 uur kunnen worden rondgemaakt. Wijnaldum vliegt mogelijk vandaag nog naar Rome, waar hij een medische keuring moet ondergaan voordat de handtekeningen kunnen worden gezet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen