Dit verdient PSV als het zich plaatst voor de Champions League

2 augustus 2022 – Bij PSV is na het winnen van de Johan Cruijff Schaal de blik op de heenwedstrijd tegen AS Monaco in het voorportaal van de Champions League gegaan. De Eindhovenaren moeten twee voorrondes overleven om zich te plaatsen voor de groepsfase van het belangrijkste clubtoernooi. Lukt dat, dan vaart in het Philips Stadion de zilvervloot binnen.

Dit verdient PSV als het zich plaatst voor de Champions League

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Als PSV er niet in slaagt om ten koste van AS Monaco de play-offs te bereiken, dan krijgt het slechts een half miljoen euro uit de Champions League-pot. Kwalificeren de Eindhoven zich wel voor de volgende ronde, dan kan financieel directeur Jaap van Baar volgens het Eindhovens Dagblad in elk geval 5,1 miljoen euro bijschrijven. In de volgende ronde treft PSV dan de winnaar van Benfica - FC Midtjylland of Union St. Gillis - Rangers FC.

Bij winst in de play-offs is PSV verzekerd van zo'n 35 miljoen euro, inclusief recettes en televisiegelden. Dat bedrag is als volgt opgebouwd: een startpremie van ruim 15 miljoen euro, een coëfficiëntenbonus van 8 tot 10 miljoen euro, 4 à 5 miljoen euro aan recettes en 'extraatjes' uit de UEFA-pot, zoals tv-gelden. Op het veld valt ook het nodige geld te verdienen. Een punt in de Champions League levert 930.000 euro op. Dat komt neer op bijna 2,8 miljoen euro voor een zege.

Mislukt de Champions League-missie van PSV, dan komt de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij dit seizoen uit in de Europa League. In dat toernooi zijn de Eindhovenaren verzekerd van iets minder dan 10 miljoen euro aan inkomsten.

Lees ook: Opstelling PSV: Van Nistelrooij wijzigt rechterflank tegen Monaco

Reacties

PSV

gerelateerd