'Ajax vindt oplossing en stuurt Daramy terug naar Denemarken'

1 augustus 2022, 18:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mohamed Daramy heeft voorlopig zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld. De aanvaller keert naar verluidt tijdelijk terug naar Denemarken, waar hij gaat voetballen bij FC Kopenhagen. De Amsterdammers sturen Daramy op huurbasis naar zijn voormalig werkgever.

Daramy (20) streek een jaar geleden neer in de Johan Cruijff ArenA. Ajax betaalde destijds minimaal twaalf miljoen euro voor hem aan Kopenhagen. Daramy wist echter nooit een vaste basisspeler te worden in de ploeg van toenmalig hoofdtrainer Erik ten Hag. Door de flinke concurrentie van onder meer Dusan Tadic bleef de teller wat wedstrijden betreft steken op zestien.

Ook dit seizoen lijkt het erop dat Daramy vooral genoegen zal moeten nemen met een plek op de bank of wedstrijden bij Jong Ajax. Dat ziet de jongeling niet zitten en volgens het Deense medium BT Sport is er een oplossing gevonden. Daramy keert namelijk op huurbasis terug naar Kopenhagen, de club waar hij tussen 2016 en 2021 dus al onder contract stond.

Kopenhagen is slecht begonnen aan het nieuwe seizoen in de Deense Superligaen. In de eerste drie wedstrijden werd al twee keer verloren door de ploeg van trainer Jess Thorup. Daramy wil met zijn tijdelijke afscheid bij Ajax vooral zijn kansen op het WK in Qatar nieuw leven in blazen. De aanvaller speelde tot nu toe acht interlands namens de nationale ploeg van Denemarken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoppa en weer 12 miljoen weggespoeld ...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen