Götze maakt indruk bij rentree in Duitsland; ook Nederlander geprezen

2 augustus 2022, 10:17

Mario Götze is weer helemaal terug in Duitsland. Maandagavond maakte hij zijn debuut voor Eintracht Frankfurt in de 0-4 bekerzege op 1. FC Magdeburg, waarin hij direct een geweldige indruk achterliet. Zowel zijn trainer Oliver Glasner als de Duitse pers was na afloop lyrisch over de ex-PSV'er. 

'Götze als in zijn beste dagen', kopte bijvoorbeeld het Duitse Sport1. Dat kon voetbaltijdschrift Kicker beamen. 'Bijna alle ogen waren gericht op nieuwkomer Götze. De wereldkampioen van 2014 nam veel initiatief en blonk uit in slimme, voorlaatste passes.' En ook BILD ging mee in die euforie. 'Götze gelijk de baas in Frankfurt', luidde de kop van die krant. Hoewel de middenvelder geen goal of assist op zijn naam kreeg, werd uitgelicht hoe hij wel bij drie van de vier doelpunten betrokken was. 

Zijn veelbelovende prestatie werd ook door trainer Oliver Glasner opgemerkt. "Het was uitstekend", begon hij in gesprek met ARD. "Mario bewoog geweldig over het veld. Hoe hij met zijn eerste balcontact direct een man voorbij gaat, hoe hij de aanvallers bedient... Als de ruimtes in de verdediging klein zijn, is het de kunst om de oplossing te vinden. Dat is wat Mario vandaag heeft laten zien."

Delano Burgzorg

In dezelfde bekerronde was FSV Mainz met 1-3 te sterk voor Erzgebirge Aue. In die wedstrijd werd door BILD de hoofdrol van Delano Burgzorg uitgelicht. Hij maakte de tweede Mainz-treffer, zijn eerste in het shirt van de club waar hij sinds januari speelt. 'Hij is snel, onverschrokken, goed in dribbelen en weet ook altijd waar het doel is', zo werd het spel van de voormalig speler van Heracles Almelo omschreven. Het medium sprak ook met sportief directeur Martin Schmidt, die eveneens lovend was over Burgzorg. "Hij gaat voor elke bal, pikte zijn doelpunt mee en is bijna niet te verdedigen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen