Publiekslieveling Riqui Puig verlaat FC Barcelona

2 augustus 2022, 22:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona heeft afscheid genomen van Riqui Puig. De publiekslieveling vervolgt zijn carrière bij Los Angeles Galaxy. Barça laat de kleine middenvelder gratis gaan. Wel is er een terugkoopoptie en een doorverkooppercentage van 50 procent afgesproken met de Amerikaanse club.

De afgelopen dagen werd duidelijk dat de wegen van Barcelona en Puig zouden scheiden. Fabrizio Romano meldde begin deze week dat er een overeenkomst was bereikt tussen de clubs. LA Galaxy en Puig werden het vervolgens eens over de persoonlijke voorwaarden.

Puig verlaat Barcelona met pijn in het hart verlaten. De kleine middenvelder was immens populair bij de aanhang van de Catalaanse club, maar veroverde onder geen enkele trainer een basisplaats. In totaal speelde hij 42 wedstrijden in de Spaanse competitie, waarvan elf als basisspeler en 31 als invaller.

'Als kind had ik nooit gedacht dat ik ooit in Camp Nou zou spelen. Maar met hard werken en toewijding kunnen kinderdromen uitkomen. Ik kan met trots zeggen dat mijn grote droom tot vervulling is gekomen', schrijft Puig op Instagram. 'Nu is het tijd om aan een nieuw avontuur te beginnen dat me uitdaagt om elke dag het beste uit mezelf te halen.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Charlie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wel verrassend, op zo'n jonge leeftijd al naar een op-je-retour-competitie zoals de MLS. Wel leuk om in LA te gaan wonen natuurlijk.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies wat ik meteen hieronder wilde typen. Je zou zeggen dat Puig toch bij aardig wat mooie Europese clubs zou kunnen tekenen. Leuk om in LA te wonen, maar je bent er ook meteen je halve maandsalaris aan kwijt haha.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen