PSV mag na inzinking tevreden zijn met resultaat in Monaco

2 augustus 2022, 21:58   Bijgewerkt: 4 augustus 2022, 12:43

PSV heeft zichzelf een aardige uitgangspositie verschaft in de derde voorronde van de Champions League. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij slaagde er dinsdagavond niet in om tegen AS Monaco een 0-1 voorsprong over de streep te trekken, maar mocht uiteindelijk niet ontevreden zijn met een 1-1 gelijkspel.

PSV was na het winnen van de Johan Cruijff Schaal met een goed gevoel naar Monaco afgereisd. Ten opzichte van de wedstrijd tegen Ajax kende de opstelling van de Eindhovenaren twee wijzigingen. Ki-Jana Hoever en Johan Bakayoko moesten hun basisplaatsen afstaan aan Phillipp Mwene en Ismael Saibari. Voor laatstgenoemde was het zijn debuut in de basis.

Heel veel gebeurde er in de eerste helft niet in het Stade Louis II. PSV creëerde weinig mogelijkheden, maar dat gold ook voor Monaco. De thuisploeg leek na een half uur een strafschop te krijgen na 'hands' in het strafschopgebied van PSV. De VAR riep scheidsrechter Davide Massa naar de kant, maar de Italiaan besloot na het bekijken van de beelden de bal niet op de stip te leggen.

Aan de andere kant viel even later de 0-1. Na een fraaie aanval legde Luuk de Jong de bal klaar voor Joey Veerman, die met zijn linker doelman Alexander Nübel in de lange hoek verschalkte. Het was zo'n beetje het enige wapenfeit van de eerste helft. Na rust gebeurde er veel meer. Al in de eerste minuten van het tweede bedrijf kregen beide teams een grote mogelijkheid om tot scoren te komen. Zowel Takumi Minamino als Guus Til wist zijn kans echter niet te verzilveren.

Naarmate de wedstrijd vorderde, ging de vermoeidheid PSV parten spelen. Dat leidde tien minuten voor tijd tot de gelijkmaker, die al een tijdje in de lucht hing. Axel Disasi kreeg na een vrije trap de bal voor zijn voeten en schoot van dichtbij de 1-1 binnen. PSV mocht nog van geluk spreken dat het in de slotfase niet ook de 2-1 om de oren kreeg. Zo raakte Monaco nog de paal. Uiteindelijk vielen er niet meer doelpunten, waardoor het tweeluik nog lang niet beslist is. Over een week treffen de clubs elkaar in het Philips Stadion. De winnaar van de dubbel treft in de play-offs Union St. Gillis of Rangers.

Opstelling en beoordelingen PSV: Walter Benítez 7; Phillipp Mwene 6,5 (75. Fredrik Oppegard -), Jordan Teze 7, Armando Obispo 6.5, Philipp Max 6 (61. André Ramalho); Ibrahim Sangaré 7.5 (78. Marco van Ginkel), Guus Til 5 (62. Érick Gutiérrez 6.5), Joey Veerman 7.5; Ismael Saibari 6 (75. Xavi Simons -), Luuk de Jong 6.5, Cody Gakpo 6