Van Nistelrooij zag ongelijke strijd, maar wil niet naar KNVB wijzen

3 augustus 2022 – Ruud van Nistelrooij moest dinsdag erkennen dat PSV met een 1-1 gelijkspel tegen AS Monaco goed was weggekomen. De Eindhovenaren deden lang prima mee, maar moesten in de laatste fase van de wedstrijd vooral overleven. Het speelschema speelde daarbij zeker mee, al wil de trainer niet naar de KNVB wijzen.

Van Nistelrooij zag ongelijke strijd, maar wil niet naar KNVB wijzen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Het voelt dubbel", zei Van Nistelrooij voor de camera van ESPN over het resultaat van zijn ploeg. "We zijn teleurgesteld dat we hier nog 1-1 spelen, maar aan de andere kant is het ook realistisch als je naar tweede helft kijk. Je merkte gewoon dat het lampje langzaam uitging. Wij hebben zaterdag een zware pot gehad (om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax, red.), zij niet. Dat zag je heel erg terug. Alles bij elkaar ben ik teleurgesteld dat we hier niet winnen, maar is het realistisch gezien wel een terechte uitslag."

Lees ook: PSV mag na inzinking tevreden zijn met resultaat in Monaco

KNVB
Eerder diende PSV bij de KNVB al een verzoek in om de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal een dag eerder te spelen, om zo uitgeruster op het veld te kunnen staan tegen Monaco. Omdat dit organisatorisch te lastig bleek, ging de bond hier niet in mee. Op zijn persconferentie benadrukte Van Nistelrooij echter dat hij de schuld niet daarop wilde schuiven. "Zonder dat ik naar iemand wil wijzen, want de planning wisten we van tevoren, maar de tank raakte wel leeg", werd hij geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

"Wel hebben we gevochten om deze stand te behouden", merkte de coach verder nog op. "Volgende week hopen we met de steun van onze supporters om door te gaan." Voor het zover is, begint PSV eerst zaterdagavond thuis tegen FC Emmen aan het nieuwe Eredivisieseizoen. Na opnieuw drie dagen rust begint in Eindhoven de return tegen Monaco. Om 20.30 uur wordt er afgetrapt.

Lees ook: Veerman beklaagt zich over programma: "Vind je dat gek, of niet?"

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

PSV

gerelateerd