Van Nistelrooij zag ongelijke strijd, maar wil niet naar KNVB wijzen

3 augustus 2022, 07:58

Ruud van Nistelrooij moest dinsdag erkennen dat PSV met een 1-1 gelijkspel tegen AS Monaco goed was weggekomen. De Eindhovenaren deden lang prima mee, maar moesten in de laatste fase van de wedstrijd vooral overleven. Het speelschema speelde daarbij zeker mee, al wil de trainer niet naar de KNVB wijzen.

"Het voelt dubbel", zei Van Nistelrooij voor de camera van ESPN over het resultaat van zijn ploeg. "We zijn teleurgesteld dat we hier nog 1-1 spelen, maar aan de andere kant is het ook realistisch als je naar tweede helft kijk. Je merkte gewoon dat het lampje langzaam uitging. Wij hebben zaterdag een zware pot gehad (om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax, red.), zij niet. Dat zag je heel erg terug. Alles bij elkaar ben ik teleurgesteld dat we hier niet winnen, maar is het realistisch gezien wel een terechte uitslag."

Lees ook: PSV mag na inzinking tevreden zijn met resultaat in Monaco

KNVB

Eerder diende PSV bij de KNVB al een verzoek in om de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal een dag eerder te spelen, om zo uitgeruster op het veld te kunnen staan tegen Monaco. Omdat dit organisatorisch te lastig bleek, ging de bond hier niet in mee. Op zijn persconferentie benadrukte Van Nistelrooij echter dat hij de schuld niet daarop wilde schuiven. "Zonder dat ik naar iemand wil wijzen, want de planning wisten we van tevoren, maar de tank raakte wel leeg", werd hij geciteerd door het [a,https://www.ed.nl/psv/ruud-van-nistelrooij-kan-leven-met-het-resultaat-van-psv-de-tank-raakte-leeg-bij-ons~aae95af8/,_blank,Eindhovens Dagblad].

"Wel hebben we gevochten om deze stand te behouden", merkte de coach verder nog op. "Volgende week hopen we met de steun van onze supporters om door te gaan." Voor het zover is, begint PSV eerst zaterdagavond thuis tegen FC Emmen aan het nieuwe Eredivisieseizoen. Na opnieuw drie dagen rust begint in Eindhoven de return tegen Monaco. Om 20.30 uur wordt er afgetrapt.

Lees ook: Veerman beklaagt zich over programma: "Vind je dat gek

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heeft niks met Calimerogedrag te maken. Het is gewoon een feit dat Psv een zware wedstrijd heeft gespeeld 3 dagen eerder en Monaco niet en als je dan 2 ploegen hebt die normaliter gelijkwaardig zijn aan elkaar ga je dat dus wel merken op het einde van zo'n wedstrijd.

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zodra ze opeens meerdere zware wedstrijden moeten spelen, gaan ze opeens huilen. Ajax doet niet anders voor jaren. In andere competities zoals de Premier League is dit de normaalste zaak van de wereld. Daar trainen ze ook veel harder en zijn ze veel fitter dan hier. Jullie zijn toch ambitieus en willen jezelf meten met de topclubs? Welkom bij de grote jongens.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen