Til van held naar schlemiel: 'Niet in staat tot simpele aanname of pass'

3 augustus 2022 – Guus Til heeft in twee officiële wedstrijden voor PSV twee gezichten laten zien. De aanwinst bewees in de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax door zijn ploeg met een hattrick naar een 3-5 overwinning te schieten. Zijn optreden drie dagen later in de voorronde van de Champions League tegen AS Monaco was echter niet om over naar huis te schrijven. 

Til van held naar schlemiel: 'Niet in staat tot simpele aanname of pass'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat viel verschillende aanwezige journalisten op. De Volkskrant sprak van een 'matig spelende Til', terwijl het Franse So Foot nog een stuk harder was voor de van Spartak Moskou overgenomen speler. 'Aanvallende middenvelder was niet in staat om een simpele aanname of pass goed uit te voeren', schreef het medium.

Kenneth Pérez
Ook analist Kenneth Pérez was bij ESPN dit keer niet onder de indruk van Til. Hij zag zelfs hoe de middenvelder de reden was dat PSV niet kon voetballen zoals het wilde. "Ze kregen geen rust in balbezit", begon hij. "Maar dat is niet gek, want Til was daar de vrije man. Daar stopte het. Dat is gewoon hoe hij voetbalt, dat zal je nog heel vaak tegenkomen."

"Het mag toch geen verrassing zijn", ging de Deen verder. "Je staat elke dag met elkaar op het veld. Dit is de consequentie van hem opstellen, maar je krijgt er andere dingen voor terug. Hij heeft andere kwaliteiten, maar dit zal altijd het probleem blijven. Hij wordt hierin niet veel beter."

Lees ook: Kranten wijzen verschillende PSV-uitblinkers aan tegen Monaco

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

PSV

gerelateerd