RKC haalt na Bakkali ook oude bekende terug naar Nederland

4 augustus 2022, 10:38

RKC heeft wederom een opvallende naam naar Waalwijk gehaald. Nadat het woensdag de terugkeer van voormalig toptalent Zakaria Bakkali op de Nederlandse velden wereldkundig maakte, presenteerde het een dag later ook de terugkeer van Florian Jozefzoon. De aanvaller speelde in seizoen 2012/13 ook al in het geel-blauw van de Waalwijkse club.

De transfer van Jozefzoon naar RKC komt niet helemaal uit de lucht vallen. De aanvaller vertrok begin juli transfervrij bij Quevilly Rouen, een club uit de Franse Ligue 2. Vervolgens trainde hij al enkele weken mee bij de ploeg van trainer Joseph Oosting, waarmee hij uiteindelijk dus een contract heeft afgedwongen. De 31-jarige Surinaams international werd voor één seizoen vastgelegd.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld vertelde op de clubwebsite hoe de transfer tot stand kwam. "De afgelopen periode heeft Florian de mogelijkheid gekregen om op trainingen en tijdens oefenwedstrijden aan zijn fitheid te werken en weer een gevoel te krijgen bij de club. We zijn blij dat we zijn ervaring en kwaliteiten kunnen toevoegen aan de selectie."

Loopbaan Jozefzoon

Jozefzoon is in Nederland vooral bekend van de eerste jaren van zijn loopbaan. Hij doorliep de jeugdopleiding van Ajax, dat hem kort na zijn debuut verhuurde aan NAC Breda. Vervolgens tekende hij voor RKC Waalwijk. Na een geslaagd seizoen (zeven goals en zes assists) vertrok hij naar PSV. Na vier seizoenen in Eindhoven speelde hij in Engeland voor achtereenvolgens Brentford, Derby County en Rotherham United, en daarna dus nog een seizoen bij het Franse Quevilly Rouen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen