Willem II verrast met reserverol Lamprou; Hornkamp mag niet naar PL

4 augustus 2022 – Willem II heeft daags voor de start van het nieuwe seizoen een opvallend besluit genomen. De van Bodø/Glimt overgekomen Joshua Smits zal komend seizoen namelijk de rol van eerste keeper vervullen. Daarmee moet Kostas Lamprou verrassend genoeg een reserverol accepteren.

Willem II verrast met reserverol Lamprou; Hornkamp mag niet naar PL

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Op de eigen website maakte Willem II bekend dat de technische staf na evaluatie van de voorbereiding voor Smits heeft gekozen. Trainer Kevin Hofland lichtte de beslissing toe. "Joshua en Kostas hebben allebei veel ervaring en specifieke kwaliteiten waarmee ze het team helpen. Dat wisten we al en dat hebben we de afgelopen periode met eigen ogen kunnen zien. De verschillen zijn klein en dat maakte dit dan ook een moeilijke beslissing."

Niet alleen gezien de staat van dienst van Lamprou is de uiteindelijk keuze opmerkelijk. Waar hij de afgelopen twee seizoenen bij RKC Waalwijk en PEC Zwolle geen wedstrijd miste, kwam Smits in die twee jaar tijd amper in actie. De oud-doelman van NEC, (toen nog) FC Oss en Almere City moest bij Bodø/Glimt genoegen nemen met een reserverol en speelde in die twee seizoenen slechts vijf wedstrijden.

Jizz Hornkamp
Willem II kwam donderdagochtend ook met een reactie op de verrassende interesse van Nottingham Forest in spits Jizz Hornkamp. In gesprek met het Brabants Dagblad gaf technisch directeur Teun Jacobs aan nog niets vernomen te hebben. "Ik heb nog niet één seconde contact gehad met iemand over een transfer van Jizz. Niet met hemzelf, niet met zijn zaakwaarnemer en niet met welke club dan ook. Dus daar is niets van waar", was hij duidelijk.

Toch is The Athletic, het medium dat het nieuws naar buiten bracht, doorgaans een betrouwbare bron, zo weet ook Jacobs. "Zeker, maar ik weet echt niet waar dit vandaan komt. Óf dit is een spookverhaal, óf Nottingham Forest moet zich nog melden bij mij. Als ze me bellen? Dan neem ik op en vertel ik ze dat Jizz niet te koop is. Tenzij - en dat geldt uiteraard voor iedere speler - er een enorm bedrag op tafel komt. Maar het is duidelijk: wij willen in principe niemand meer laten gaan."

De Tilburgers beginnen vrijdagavond aan het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen. In de strijd om direct terug te keren naar de Eredivisie, zullen thuis tegen Jong PSV de eerste drie punten moeten worden binnengehaald. 

Lees ook: 'Hornkamp kan Keuken Kampioen Divisie inruilen voor Premier League'

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd