De Mos: "Janssen is toe aan Oranje"

14 augustus 2006, 23:29

Vitesse-trainer Aad de Mos vindt het volledig terecht dat Theo Janssen is opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal. "Theo voldoet ruimschoots aan de voorwaarden die worden gesteld aan een middenvelder op internationaal niveau", vindt de oefenmeester. Janssen is bij de groep gekomen omdat Wesley Sneijder op het laatste moment afhaakte.

De Mos, die bij Vitesse dagelijks met Janssen werkt, is lyrisch over zijn middenvelder. "Hij is veel rustiger aan de bal dan veel grotere namen en raakt nooit in paniek", zegt De Mos tegen Omroep Gelderland. "Ik verwacht dat hij de strijd zal aangaan met Stijn Schaars. De uitkomst van die strijd zal vervolgens bepalend zijn voor de toekomstige situatie bij het Nederlands elftal."

Janssen kan zich door het tripje naar Dublin pas donderdag weer bij de selectie van Aad de Mos voegen. Een dag later staat alweer het eerste competitieduel, uit tegen Sparta, op het programma. Dat is echter geen probleem, vindt De Mos. "Het feit dat Theo bij Oranje zit is goed voor de club en goed voor het vertrouwen van de speler."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen