Ten Hag begint met domper: blessure bij uitblinker voorbereiding

4 augustus 2022, 15:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag heeft nog voor de start van het nieuwe Premier League-seizoen al met een flinke tegenvaller te maken gekregen. Anthony Martial kampt met een hamstringblessure en moet de seizoensopening aan zich voorbij laten gaan. De aanvaller was juist een van de grote uitblinkers in de voorbereiding. 

In de laatste jaren was het gemis van Martial niet zo groot geweest als nu. Afgelopen halfjaar werd de aanvaller zelfs verhuurd aan Sevilla, waar hij eveneens niet veel indruk maakte. In de voorbereiding onder Ten Hag kreeg hij echter een nieuwe kans, die hij met beide handen aangreep. Met drie doelpunten (en een assists) was hij samen met Jadon Sancho Uniteds topscorer in de oefencampagne. 

Ten Hag begint zijn Premier League-avontuur zondagmiddag om 15.00 uur met de thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion. Een week later staat de uitwedstrijd tegen Brentford op het programma. Het is gezien de aard van Martials blessure maar de vraag of hij er dan wel bij kan zijn. 

Ronaldo

Een andere vraag is of de kans op een basisplaats voor Cristiano Ronaldo groter is geworden. Aanvankelijk leek de Portugese sterspeler hier nog niet in aanmerking voor te komen. Hij begon wegens privéomstandigheden pas vorige week weer met trainen en bovendien heersen er veel twijfels over of hij wel in de ideeën van Ten Hag past. Mogelijk biedt het wegvallen van Martial hem echter een opening.

Lees ook: Ten Hag spreekt zich uit over gedrag Ronaldo: "Onacceptabel"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen