Sanches vult Wijnaldum-vacature in en grijpt herkansing bij PSG

4 augustus 2022, 20:30

Paris Saint-Germain heeft zich versterkt met de diensten van Renato Sanches. De middenvelder komt over van Lille OSC en tekent een contract voor vijf seizoenen in het Parc de Princes. Sanches zal in het shirt van de Parijzenaars zijn zinnen zetten op eerherstel.

De 24-jarige Sanches wordt naar verluidt voor een bedrag van vijftien miljoen euro overgenomen van Lille. Daar had de Portugees nog een contract voor een seizoen. Bij de club uit het Noorden van Frankrijk zette hij zijn loopbaan weer terug op de rails. Sanches was een belangrijke schakel en werd tijdens seizoen 2020/21 landskampioen van Frankrijk.

Daarvoor ging het echter een stuk slechter met de voormalig jeugdspeler van Benfica. Nadat hij in Lissabon was doorgebroken, maakte hij op jonge leeftijd een miljoenentransfer naar Bayern München. Dat bleek geen gelukkig huwelijk en de rechtspoot werd een tijdje gestald bij Swansea City, dat destijds nog in de Premier League speelde. In 2019 vertrok hij naar Lille.

Nu wacht een herkansing in de absolute top en die zal Sanches met beide handen willen grijpen. De transfer is een direct gevolg van het vertrek van Georginio Wijnaldum. De middenvelder kon in Parijs amper rekenen op speeltijd en vertrekt naar AS Roma. Het is in de Italiaanse hoofdstad alleen nog wachten op witte rook. Wijnaldum wordt gehuurd van PSV met een optie tot koop.

Reacties

Banaan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Top zeg dat PSV Wijnaldum heeft weten testrikken. Maar waarom verhuren ze hem aan Roma?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen