Twente kan tickets naar Italië boeken na simpele zege in Servië

4 augustus 2022 – FC Twente heeft donderdagavond een grote stap gezet naar de play-offs van de Conference League. De ploeg van trainer Ron Jans won op bezoek bij het nietige FK Cukaricki met 1-3 en heeft de laatste voorronde in zicht. Volgende week moet het karwei worden afgemaakt in Enschede.

Twente kan tickets naar Italië boeken na simpele zege in Servië

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Na acht jaar wachten, mochten de Tukkers zich eindelijk weer eens opmaken voor een Europees duel. Twente bevindt zich momenteel in de derde ronde van de kwalificatie. Als het elftal van Jans volgende week afrekent met de Servische ploeg, dan staat ze een zware strijd met Fiorentina te wachten. In de afgelopen week werden ze aan de nummer zeven van de Serie A gekoppeld, dat pas instroomt bij de laatste voorronde.

Maar eerst moeten ze voorbij Cukaricki komen. De Servische ploeg heeft inmiddels al zes officiële wedstrijden in de benen, waarvan slechts één verloren ging. Dit wedstrijdritme was echter niet te merken in de openingsfase, waar Twente al na één minuut gevaarlijk werd via Ricky van Wolfswinkel. Jans stelde zijn bekende namen op voor dit duel, wat betekende dat aanwinst Sem Steijn nog op de bank zat, net als Václav Cerný. Daan Rots kreeg de voorkeur en bewijsde per direct het gelijk van zijn trainer. Na acht minuten spelen kopte hij de 0-1 binnen en was de ban gebroken.

Hierna vloog het spel wat op en neer, waarbij de Tukkers het het meeste voor het zeggen hadden. Veel grote kansen creëerden ze echter niet, totdat Virgil Misidjan met een goede actie kwam en de bal teruglegde op Michel Vlap, die op zijn beurt de bal in het net schoof en de voorsprong verdubbelde. Vlak voor rust zette Joshua Brenet zijn ploeg op rozen door een uitstekende pass van Van Wolfswinkel achter doelman Novak Micovic te schieten: 0-3.

Na de theepauze kwam FK Cukaricki veel energieker de kleedkamer uit en wilden ze duidelijk wat terug doen. Dit resulteerde erin dat de Tukkers moeilijker aan voetballen toe kwamen en na een uur spelen slaagde Cukaricki in hun missie. Stefan Kovac maakte de 1-3 en gezien het spelbeeld was dit ook terecht, want Twente liet niet veel zien in het tweede bedrijf.

Ondanks pogingen van beide kanten tot scoren kwam er geen verandering meer in deze stand, waardoor Twente na een matig spelvertoon toch prima zaken doet in de Conference League kwalificatie. De ploeg was duidelijk een paar maatjes te groot voor Cukaricki en ook in een matige wedstrijd van Twentse kant was het kwaliteitsverschil aantoonbaar. Volgende week treffen de ploegen elkaar opnieuw in de Grolsch Veste, waar het ticket voor het duel in Florence uitgedeeld gaat worden.

Opstellingen en beoordelingen FC Twente*
Unnerstall 6; Brenet 7, Hilgers 5 (81. Pröpper -), Pleguezuelo 6, Smal 6; Sadílek 6.5, Zerrouki 6.5 (81. Kjolo -), Vlap 7.5 (76. Steijn -); Rots 7 (67. Tzolis 6), Van Wolfswinkel 6.5, Misidjan 6.5 (67. Cerny 6).

Man of the Match: Michel Vlap
*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd