Imposante carrière Eljero Elia lijkt in mineur te eindigen

5 augustus 2022 – De profcarrière van Eljero Elia lijkt voorbij. De 35-jarige aanvaller vertrok deze zomer bij ADO Den Haag en vond (nog) geen nieuwe club. "Zeg nooit nooit, maar zoals het er nu uitziet ga ik stoppen met voetbal", vertelt Elia in een interview met Omroep West.

Imposante carrière Eljero Elia lijkt in mineur te eindigen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Elia kreeg in maart te horen dat zijn contract bij ADO Den Haag niet zou worden verlengd. Op dat moment kampte hij met een zware blessure. Ruim een maand eerder scheurde de aanvaller tijdens een thuiswedstrijd tegen De Graafschap zijn enkelbanden af. Sinds kort kan Elia weer rennen, maar de vraag is of hij dat ooit nog op een wedstrijdveld gaat doen. "Ik heb niemand meer wat te bewijzen, dus ik zie het wel", zegt hij.

Het voetbalavontuur van Elia begon bij SV Voorburg. Daarna speelde hij ook voor Forum Sport en TONEGIDO alvorens hij werd opgenomen in de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Elia werd opgepikt door Ajax, maar keerde vervolgens weer terug naar ADO. Daar zette hij ook zijn eerste stappen in het profvoetbal.

Het was het begin van een imposante carrière. Elia kwam achtereenvolgens uit voor FC Twente, Hamburger SV, Juventus, Werder Bremen, Southampton, Feyenoord, Istanbul Basaksehir, FC Utrecht en weer ADO Den Haag. Elia kwam bovendien dertig keer uit voor het Nederlands elftal, waaronder zes keer op het WK 2010 in Zuid-Afrika.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd