Van Hooijdonk wil geen pinchhitter meer zijn

15 augustus 2006, 09:22

Pierre van Hooijdonk is zijn status als pinchhitter beu. De inmiddels 36-jarige spits wil af van de indruk dat hij alleen in de slotfase van wedstrijden zou kunnen spelen. "Noem me liever een volwaardig lid van de selectie", zegt de Feyenoorder. FCUpdate.nl sprak met de spits, die direct vooruitblikte op het komende seizoen. "We zijn er klaar voor, maar als we niet bij de les zijn kunnen we ook van iedereen verliezen", waarschuwt hij zijn ploeggenoten.

Wie afgelopen zaterdag naar het duel tussen Reading en Feyenoord zat te kijken, moest toch even slikken. De Rotterdamse ploeg werd in de eerste helft volledig weggespeeld door de Engelse promovendus, nota bene een ploeg zonder ook maar enige Premier League-ervaring. Dat biedt weinig hoop met het oog op de start van de competitie, zou je zeggen.

De spits ziet de wanvertoning tegen Reading vooral als een wijze les voor zijn ploeg. "We hebben hier gezien tot welk niveau we terug kunnen vallen als we niet bij de les zijn. Als we niet scherp zijn, kunnen we van iedereen verliezen. Dat is vorig jaar ook gebleken. Onze eerste echte graadmeter is de wedstrijd tegen Groningen, komende zondag."

Volgens Van Hooijdonk is het geen nadeel dat Feyenoord de competitie opent met de zware uitwedstrijd in Euroborg. "Ach, je moet er toch een keer naartoe", is de nuchtere reactie van de aanvaller. "Het maakt me echt niet uit wat onze eerste wedstrijd is, je moet toch tegen iedereen. Het zal voor ons gewoon zaak worden om in Groningen ons niveau te halen en niet terug te vallen naar het niveau dat we zaterdag in Reading lieten zien."

"Je merkt dat ik iedereen wat beter leer kennen en dat mijn teamgenoten ook in de gaten krijgen wat mijn specifieke kwaliteiten zijn. Kijk, toen ik in januari binnenkwam was het natuurlijk moeilijk om in mijn ritme te komen. Ik kwam vaak in de slotfase in het veld, maar op trainingen is het moeilijk om een laatste kwartier na te bootsen. Hierdoor waren er amper automatismen, nu gaat dat beter. Ik heb een paar goede invalbeurten achter de rug, maar dat zijn natuurlijk ook de momenten waarop ik aan Jan en alleman wil laten zien wat ik kan. Inclusief de technische staf. Ik wil laten zien dat ik een volwaardig selectielid ben", legt Van Hooijdonk uit.

Pinchhitter, selectielid, of wat dan ook: feit is dat ook Van Hooijdonk met spanning af zal wachten wat er met Dirk Kuyt gebeurt. De hele voorbereiding van Feyenoord kan min of meer de prullenbak is als de aanvoerder toch nog verkocht wordt. "Natuurlijk praat ik wel eens met Dirk hierover", zegt Van Hooijdonk. "Momenteel kunnen we alleen maar afwachten en hopen dat hij blijft. Let's keep our fingers crossed", sluit de spits af. 

Voorlopig wijst in ieder geval alles er op dat Kuyt in ieder geval mee zal spelen in de seizoensouverture van Feyenoord in Groningen. Na een teleurstellend seizoen, hoopt de ploeg dit seizoen weer eens wat te vieren te hebben. Een goed begin is daarbij het halve werk, weet ook Van Hooijdonk. De spits heeft er in ieder geval veel vertrouwen in. "Met het materiaal dat we nu tot onze beschikking hebben, zijn we er klaar voor. Wat ik van de concurrentie verwacht? Dat is moeilijk te zeggen, alles is nu alleen gebaseerd op dingen die je hoort en leest. Rond de winterstop weten we meer."

Door Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen