Schreuder over Ajax-aanwinst: "Niet alleen voor de laatste minuten"

6 augustus 2022, 11:36   Bijgewerkt: 6 augustus 2022, 11:48

Ajax versterkte zich twee dagen voor de start van de competitie met spits Lorenzo Lucca. De 21-jarige Italiaan voldoet met zijn 2,01 meter en kwaliteiten als kopper en afmaker aan het profiel van de targetman waar de club naar op zoek was. Daarbij is het plan niet alleen om hem als pinchhitter in te zetten. 

Dat maakte trainer Alfred Schreuder duidelijk in gesprek met ESPN. "In eerste instantie is het nog een heel jonge speler. Dat is interessant, vandaar ook de huur met koopoptie", begon hij over zijn aanwinst. "Het is een jongen die heel goed is in de afwerking. Groot, kopsterk; een echte spits. Die kun je natuurlijk in de laatste twintig minuten brengen, maar het is ook de bedoeling dat hij veel gaat voetballen. Het is niet een spits die we alleen maar op het einde zullen gaan brengen."

Lees ook: DONE DEAL! Ajax winkelt in Italië en heeft gewenste spits binnen

Ajax trok deze zomer ook Brian Brobbey aan en beschikt daarnaast ook over Dusan Tadic als optie in de spits. Door de komst van recordaankoop Steven Bergwijn, die in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal bijvoorbeeld al als linksbuiten speelde, liggen er voor de Servische aanvoerder mogelijk meer kansen in de punt van de aanval. Hoe de voorhoede van Ajax er precies uit zal zijn, moet uiteraard nog blijken. Vanmiddag wordt meer duidelijk, als de Amsterdammers de opstelling voor de seizoensopener tegen Fortuna Sittard bekend maken.

Lees ook: De vermoedelijke eerste opstellingen van Ajax

Fortuna Sittard

Tegenstander Fortuna Sittard haalde zelf met Burak Yilmaz uiteraard ook een indrukwekkende naam binnen voor de spitspositie. "Dat is heel knap", zei Schreuder daarover. "Een compliment naar Fortuna dat ze een spits van dat kaliber hebben kunnen binnenhalen. Het is natuurlijk een topspits en ook voor de Nederlandse competitie is het heel mooi dat hij hier gaat spelen."

Sowieso is de nieuwe Ajax-trainer op zijn hoede voor de eerste tegenstander van het nieuwe seizoen, ook wanneer Yilmaz nog niet in actie zou komen. "Paul Gladon is ook een sterke spits. Ze hebben meerdere goede aanvallers, het middenveld ziet er ook goed uit en achterin hebben ze een paar jonge jongens. Het elftal zit prima in elkaar, maar ook daar zijn er veel wijzigingen geweest in de seelctie. Ook daar zal het even zoeken zijn. Hetzelfde geldt voor ons."

Lees ook: Schreuder steunt Gorter na fouten: "Wordt hij grote jongen van"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen