Opstellingen: drietal wijzigingen bij Ajax, Fortuna nog zonder Yilmaz

6 augustus 2022, 15:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax begint het nieuwe Eredivisieseizoen vanmiddag in een ietwat gewijzigde opstelling. Zo wordt Jay Gorter geslachtofferd na zijn matige optreden in de verloren wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. In zijn plaats kiest trainer voor de ervaren Remko Pasveer onder de lat tegen Fortuna Sittard.

Daarmee was Schreuder nog niet uitgepuzzeld, want ook de afwezigheid van Edson Álvarez moest worden opgevangen. De Mexicaan pakte in de laatste wedstrijd van vorig seizoen een gele kaart die hem voor deze wedstrijd een schorsing opleverde. Daley Blind zal daarom doorschuiven naar het middenveld, wat in de achterhoede een plekje vrijmaakt voor Perr Schuurs. De Limburger start tegen zijn oude ploeg in de basis. 

Verder is de basiself van Ajax ongewijzigd ten opzichte van het duel tegen PSV. Dat betekent bijvoorbeeld dat Kenneth Taylor wederom in de basis staat, ten koste van Davy Klaassen. Dusan Tadic houdt als centrumspits aanwinsten Brian Brobbey en Lorenzo Lucca - laatstgenoemde werd donderdag aangetrokken en zit al bij de selectie - nog op de bank. Devyne Rensch is in afwachting van de komst van Jorge Sánchez nog de eerste keuze op rechtsback. 

Geen Yilmaz

Ajax trapt om 12.15 uur in Sittard het nieuwe seizoen af tegen Fortuna. Bij de thuisploeg heeft stuntaanwinst Burak Yilmaz nog geen basisplaats. Hij begint op de bank en ziet Paul Gladon in de punt van de aanval starten. Rodrigo Guth en Dogan Erdogan staan voor hun debuut voor de Limburgse club, terwijl Iñigo Córdoba naast Yilmaz op de bank plaats neemt. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tot zover de kansen voor de jeugd :) Nu alles inzetten op 2 bejaarden die net terugkeren van blessures. Slimme zet. Juist tegen Fortuna had hij de kans moeten krijgen om zich te herpakken van die fout. Blind staat er uiteraard wel gewoon in ookal werd die links en rechts voorbij gelopen als ware hij een verkeersbord

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Juist tegen Fortuna had hij de kans moeten krijgen om zich te herpakken van die fout. Blind staat er uiteraard wel gewoon in ookal werd die links en rechts voorbij gelopen als ware hij een verkeersbord

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen