Becker vertolkt heldenrol in derby, droomdebuut voor Doan

6 augustus 2022, 17:35   Bijgewerkt: 6 augustus 2022, 21:19

Sheraldo Becker had het nieuwe seizoen in de Bundesliga niet veel beter kunnen beginnen. De 27-jarige aanvaller vertolkte zaterdag een hoofdrol bij de derbyzege van Union Berlin op Hertha BSC. Ritsu Doan kende bij SC Freiburg een droomdebuut in de Duitse competitie.

Union Berlin - Hertha BSC 3-1

Rustig inkomen is er dit seizoen niet bij voor Union Berlin en Hertha. Zij startten zaterdag het seizoen met een heuse derby. Voor de thuisploeg werd het een wedstrijd om niet snel te vergeten. Dat kwam mede dankzij Becker, die bij twee van de drie doelpunten betrokken was.

Union kwam na een half uur op voorsprong door een doelpunt van Jordan Pefok, die een afgemeten voorzet van Becker tegen de touwen werkte. De Nederlandse aanvaller nam vlak na rust de 2-0 voor zijn rekening door Filip Uremovic in de sprint af te troeven en vervolgens beheerst de bal langs Oliver Christensen te schieten. Robin Knoche maakte even later de 3-0, wat tevens de beslissing in de wedstrijd was. Dodi Lukébakio tekende vlak voor tijd nog wel voor de eretreffer namens Hertha, waar Deyovaisio Zeefuik negentig minuten op de bank zat.

FC Augsburg - SC Freiburg 0-4

Freiburg kende eveneens een geweldige start van de competitie. Mark Flekken hield op bezoek bij Augsburg de nul, terwijl zijn teamgenoten er vier maakten. Ritsu Doan tekende voor het laatste doelpunt van de middag. De van PSV overgekomen Japanner was zo trefzeker bij zijn debuut in de Bundesliga. Vorige week schoot hij Freiburg nog ten koste van Kaiserslautern naar de volgende ronde van de DFB-Pokal.

VfL Wolfsburg - Werder Bremen 2-2

Voor Micky van de Ven was er een basisplaats weggelegd bij de competitiestart van Wolfsburg. De verdediger, die deze zomer in de belangstelling stond van PSV, kon echter niet voorkomen dat zijn club in de eerste speelronde tegen puntenverlies aanliep. Wolfsburg mocht nog van geluk spreken dat het nog een punt aan de wedstrijd tegen Werder Bremen overhield, want de 2-2 viel pas een paar minuten voor tijd.