Ayoub hekelt handelswijze Utrecht: "Dat vond ik zo respectloos"

6 augustus 2022 – Yassin Ayoub is niet te spreken over de manier waarop hij deze zomer behandeld is door FC Utrecht. De 28-jarige middenvelder sprak met zijn oude club over een terugkeer, maar werd in de wachtkamer gezet en kreeg uiteindelijk geen contract aangeboden.

Ayoub hekelt handelswijze Utrecht: "Dat vond ik zo respectloos"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik moest op Utrecht wachten", zo vertelt Ayoub in een interview met Voetbal International. "Dat vond ik zo respectloos. Ze moesten kijken hoe alles zou lopen. Of Quinten Timber weg zou gaan bijvoorbeeld. Ik heb er acht jaar gezeten en zoveel meegemaakt. Ik heb echt een geweldige band met de supporters. Die vragen me nog steeds om terug te komen."

Er waren bij Utrecht twijfels over de fitheid van Ayoub, die de afgelopen anderhalf jaar uitkwam voor Panathinaikos en na zijn vertrek uit Griekenland op stage was bij Fortuna Sittard. "Dan begrijp ik niet dat je niet even Sjors Ultee en Rob Alflen van Fortuna opbelt om te vragen hoe het met mijn fitheid zit. Ik zat qua statistieken juist aan de bovenkant van de selectie bij Fortuna. En zeg eens eerlijk, ik zie er nu fit uit toch? Na al die jaren had ik meer verwacht van Utrecht, dat ik het voordeel van de twijfel zou krijgen", aldus Ayoub. "Ze hadden me echt wel een contract aan kunnen bieden, vind ik. Ik was transfervrij. Maar nu zullen ze me moeten kopen", lacht hij.

Ayoub keerde deze zomer weliswaar niet terug bij Utrecht, maar zal dit seizoen alsnog in de Eredivisie te bewonderen zijn. Twee weken geleden verbond de middenvelder zich aan Excelsior. De speler en club zijn een contract voor twee seizoenen overeengekomen.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd