Yilmaz opent rekening Fortuna: "Dan zal niemand lopen klagen"

6 augustus 2022, 23:55

Burak Yilmaz maakte zaterdagavond tegen Ajax zijn eerste doelpunt namens Fortuna Sittard. De ervaren spits uit Turkije liet meteen zijn kwaliteiten zien en dat zorgde voor tevredenheid bij trainer Sjors Ultee. Na de wedstrijd was de oefenmeester lovend over de aanvaller.

"Volgens mij hadden ze wel op hem zitten wachten in het stadion", vertelde Ultee tegenover ESPN. "Het is natuurlijk een hele grote speler, die geweldige ervaring mee brengt. We krijgen daar natuurlijk veel vragen over. Hij is vooral een leuke jongen in de groep. Hij wil iedereen helpen, werkt hard en traint veel. Met zijn doelpunt laat hij zien dat hij de kwaliteiten nog heeft."

Bij een 1-3 tussenstand mocht invaller Yilmaz aanleggen voor een vrije trap. Mats Seuntjens wilde die ook graag nemen, maar hij moest de bal laten liggen voor zijn ervaren ploeggenoot. "Ik denk dat niemand gaat lopen klagen als Burak ze zo binnen schiet. Als hij dat op deze manier blijft doen, zal niemand het erg vinden dat hij ze allemaal neemt", aldus Ultee over de treffer van Yilmaz.

De ervaren spits zelf besloot na de 2-3 nederlaag overigens niet met de pers te praten. Hij verscheen niet voor de camera en was ook niet beschikbaar voor de overige journalisten. Misschien komt daar volgende week zondag verandering in als Fortuna de eerste uitwedstrijd van het seizoen speelt. De ploeg van Ultee reist af naar Enschede voor een ontmoeting met FC Twente.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen