Feyenoord haalt uit naar hooligans: 'Treurig, walgelijk en verwerpelijk'

7 augustus 2022, 10:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft met afschuw gereageerd op acties van jonge hooligans die de club steunen. Vlak voorafgaand aan het nieuwe voetbalseizoen bekladden zij de woning van Leefbaar Rotterdam-wethouder Robert Simons. Er zijn diverse homofobe leuzen en scheldwoorden op zijn huis geschreven.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. "Het is treurig, walgelijk en totaal verwerpelijk wat er is gebeurd", reageert een woordvoerder van de Rotterdammers in gesprek met de krant. "Wij keuren alle vormen van intimidatie af, dus zeker ook dit. Er is geen grip op deze groep relschoppers."

Het zorgt voor extra alertheid bij de Rotterdamse club. Diverse medewerkers hebben volgens het AD veiligheidscamera's bij hun huis opgehangen om bedreigingen en intimidaties te voorkomen. Eind vorig jaar leidden de bedreigingen tot het vertrek van algemeen directeur Mark Koevermans, die werd opgevolgd door Dennis te Kloese.

Ook Simons is geschrokken van het nieuws. "Wat er dan door je heen gaat? Dat ik het vooral verschrikkelijk vind voor mijn gezin. Als politicus heb je een dikke huid. De verwensingen op sociale media zijn soms ook niet mals. Maar dat je thuis wordt opgezocht, gaat alle perken te buiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MaartenVandenbout14
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is jammer dat men bij feijenoord niet begrijpt dat het een doorgangshuis wordt, elk jaar een ander elftal is niet waar de voetballiefhebber op zit te wachten. Ik begrijp dat geld een drijfveer is, maar een club dient het belang van z'n supporters, dit geld niet alleen voor ons feijenoord, maar voor alle voetbal clubs. Maarten B

JanDo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hersenlozen zijn het die 010"supporters"

KennethVerweij07
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ho ho dit zijn geen supporters

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

010? Zijn ze elders beter dan? SVP al het tuig op 1 hoop vegen en dan loslaten op een eiland. De laatste overlevende wint een clubshirt naar keuze

Moederkoek
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hersenloos als je denkt dat t ook maar iets met "010" te maken heeft. Probleem is gewoon dat je altijd en overal aso's hebt. In de grote steden nou eenmaal meer, dus bij Feyenoord, Ajax en PSV maar dan de overige clubs, maar ze zitten overal. Zo kun je ook niet elke Nederlandse toerist die naar Spanje gaat hersenloos noemen, omdat er weer een paar dronkenlappen op een boulevard hebben gevochten. Ze verenigen zich onder de noemer Feyenoord Hooligan, maar had net zo goed iets anders kunnen zijn. Probleem ligt niet bij de club, maar bij de opvoeding.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies . Er zijn gewoon mensen (tuig) die alles aangrijpen om zich te misdragen. Zie byv de corona rellen ,en ook bij de boerenprotesten zaten mensen bij die niet eens boer zijn .

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dus die vermeerpop was ook in rotterdam ?

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jan do(mbo) ,aan je niveau te zien van je reactie zit je wel op 1 lijn met die leeghoofden daaro.Lul niet zo dom man!.

RKFeyenoord
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens mij begrijp jij niet dat er ook Feyenoord supporters zijn die dit niet tolereren.

AngelodeBruijn07
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Stoppen met het politiseren van voetbal zou ook helpen. Actie - reactie verhaal, inzoomen op de ene minderheid en de opponent dient zich aan....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen