Ten Hag verklaart passeren Ronaldo en eist teamwork van United

7 augustus 2022, 14:40

Erik ten Hag heeft zondagmiddag tekst en uitleg gegeven over de afwezigheid van Cristiano Ronaldo. De Nederlandse manager heeft besloten de superster uit Portugal op de bank te laten beginnen tegen Brighton & Hove Albion. Daar heeft volgens Ten Hag een simpele reden.

De afgelopen weken was er veel te doen over Ronaldo, die zou willen vertrokken bij de club. Daarnaast vertrok hij vroegtijdig uit het stadion, terwijl de oefenwedstrijd tegen Rayo Vallecano nog bezig was. "Ronaldo is hard aan het werk om volledig fit te worden. Dat heeft tijd nodig. Hij is vorige week pas begonnen aan zijn voorbereiding. Het is afwachten hoe snel hij stappen zal maken", aldus Ten Hag tegenover de BBC.

Ten Hag, die zich tijdens de voorbereiding al duidelijk liet gelden bij zijn nieuwe club, weet wat hij de komende weken verwacht van zijn ploeg. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Brighton. "Wij moeten echt als een team gaan acteren. Ik wil iedere keer een teamprestatie zien, dat geldt voor iedere wedstrijd. Dat is voor mij belangrijk, want voetbal is en blijft een teamsport."

United opent het seizoen zondagmiddag zonder Nederlanders. Tyrell Malacia en Donny van de Beek beginnen namelijk net als Ronaldo op de bank. Bij tegenstander Brighton is er een basisplaats voor ex-Ajacied Joël Veltman. Hij komt Lisandro Martínez en Christian Eriksen tegen op Old Trafford. Wellicht gaan we ook Jan Paul van Hecke in actie zien, maar hij start ook op de reservebank.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen