Brobbey treedt met heldenrol in voetsporen Van der Vaart én Zlatan

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

7 augustus 2022 – Brian Brobbey heeft weinig tijd nodig gehad om zijn waarde bij Ajax te bewijzen. De van RB Leipzig overgenomen spits begon tegen Fortuna Sittard nog op de reservebank, maar was na zijn invalbeurt van grote waarde met een doelpunt en een assist. Daarmee hielp hij zijn ploeg aan een 2-3 overwinning.

Brobbey treedt met heldenrol in voetsporen Van der Vaart én Zlatan

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Met zijn goal en assist trad Brobbey in de voetsporen van Rafael van der Vaart. Met zijn twintig jaar en 186 dagen is Brobbey namelijk de jongste speler voor Ajax sinds Van der Vaart die in vier opeenvolgende Eredivisie-wedstrijden trefzeker was namens de Amsterdammers. De jonge Van der Vaart kreeg dat kort na zijn doorbraak in 2002 voor elkaar.

Brobbey kwam bovendien in een bijzonder lijstje te staan. Slechts drie Ajacieden waren deze eeuw na hun invalbeurt goed voor een doelpunt en een assist. Alleen Dennis Rommedahl en Zlatan Ibrahimovic gingen Brobbey begin deze eeuw voor.

Ajax betaalde deze zomer circa 25 miljoen euro aan RB Leipzig om de 20-jarige spits los te weken. De aanvaller is gehaald als vervanger van de naar Borussia Dortmund vertrokken Sébastien Haller. Brobbey begon tegen Fortuna nog op de bank, aangezien hij volgens coach Alfred Schreuder nog niet klaar is voor een volledige wedstrijd.

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd