De Leeuw baalt van Wormuth-actie: "Signaal kan niet duidelijker"

7 augustus 2022, 16:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Michael de Leeuw mag vertrekken bij FC Groningen. Frank Wormuth heeft de aanvaller buiten de wedstrijdselectie gelaten, terwijl hij afgelopen seizoen nog een gewaardeerde kracht was onder Danny Buijs. De trainerswissel pakt voor hem dus slecht uit.

"Ik was verrast. Tegelijkertijd kan het signaal niet duidelijker zijn. Ik mag vertrekken. Het is wel een bevestiging van wat ik aan voelde komen. Ik heb weinig perspectief bij Wormuth", vertelt de voetballer in gesprek met De Telegraaf. "In de voorbereiding heb ik maar één keer 60 minuten gespeeld en verder alleen halve wedstrijden. Ik voelde al dat de trainer niet echt bezig was om mij helemaal fit te krijgen en had al het idee dat ik niet in zijn plannen voorkom.''

De aanvaller had al rekening gehouden met een minder prominente rol na de voorbereiding. In de punt van de aanval krijgt Jörgen Strand Larsen de voorkeur. "Hij heeft natuurlijk een topseizoen gedraaid, is jong, vormt het kapitaal van de club. Dat begrijp ik allemaal heel goed. Verder merkte ik in gesprekken met Wormuth over de tactiek ook dat het een moeilijk verhaal zou worden. Hij wil op de nummer tien-positie, die ik ook prima in zou kunnen vullen, liever met een middenvelder spelen dan met een echte spits. Die viel dus ook weg."

FC Emmen en Willem II

De aanvaller baalt van de gang van zaken. Hij wilde dolgraag topscorer aller tijden worden bij de club, maar dat zit er niet meer in. "Ik vind de manier waarop dit allemaal gaat eigenlijk wel een beetje respectloos. Ze hadden het me ook gewoon kunnen vertellen. Ze willen blijkbaar dat het signaal zo duidelijk mogelijk is en dat er geen twijfel meer over kan bestaan. Ik kan er niets anders van maken", aldus De Leeuw, die op de radar staat bij FC Emmen en Willem II. "Ik ga er vanuit dat FC Groningen niet al te moeilijk gaat doen over mijn contract."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen