FC Twente wint in slotfase met dank aan nieuwkomer van NEC

7 augustus 2022, 16:36   Bijgewerkt: 7 augustus 2022, 18:45

Een zeer matige wedstrijd die geen winnaar verdiende, heeft dankzij een zeer late goal van Sem Steijn toch een winnaar gekregen. Onder toeziend oog van zijn vader op de tribunes van de Goffert schoot Steijn in blessuretijd de 0-1 tegen de touwen. Zo was er voor de supporters van FC Twente toch nog wat te juichen, want net als de fans van NEC werden zij bepaald niet vermaakt.

Na de 1-3 zege bij Cukaricki was het de vraag of Twente in Nijmegen de goede lijn door kon trekken of dat de Europese wedstrijd op Servische bodem zijn tol zou eisen. Hoe dan ook, trainer Ron Jans liet vier spelers die donderdag nog hadden meegespeeld, aan de kant. Ricky van Wolfswinkel, Daan Rots, Mees Hilgers en Virgil Misidjan namen plaats op de bank in de Goffert. Mochten de basisspelers met de paar nieuwelingen het niet klaar kunnen spelen, dan konden zij alsnog invallen.

De aanpassingen van Jans deden zijn elftal nog weinig goeds. Het veldspel kwam niet van de grond en dat het enige gevaar kwam uit een vrije trap van Vaclav Verny, zei alles. NEC oogde frisser en was met name dreigend via Oussama Tannane. De veelbesproken spelmaker passte en pegelde er als vanouds op los. Een keer bediende hij Pedro Marques, maar die kopte naast. Zelf was Tannane gevaarlijker van heel grote afstand. Zijn dappere poging vloog over Lars Unnerstall heen, maar vloog ook naast het doel.

De eerste helft stelde verder behoorlijk teleur, en zo ging dat in de tweede helft vrolijk verder. De kansen en hoogstandjes waren echter nog schaarser. Dat kwam ook omdat NEC het wel best leek te vinden, terwijl Twente het niet voor elkaar kreeg om zich door de Nijmeegse iinies heen te spelen. Daar was het zeer povere Twente simpelweg niet toe in staat, tot de blessuretijd aanbrak. Vlak nadat Elayis Tavsan vergat te scoren, deed invaller Steijn dat wel. Op aangeven van Joshua Brenet passeerde hij op prachtige wijze Mattijs Branderhorst, die met de komst van Jasper Cillessen waarschijnlijk voorlopig op de bank zit. Zo werd Steijn in zijn eerste eredivisieduel voor Twente direct het goudhaantje en gaf hij Twente de start waar op werd gehoopt.

Opstellingen en beoordelingen*:

NEC: Mattijs Branderhorst 6, Bart van Rooij 5, Iván Márquez 6, Joris Kramer 5.5, Souffian El Karouani 6, Lasse Schöne 5.5, Dirk Proper 5.5 (88. Andri Baldursson -), Oussama Tannane 6, Mikkel Duelund 6 (70. Calvin Verdonk 4.5), Elayis Tavsan 5 (88. Ibrahim Cissoko -), Pedro Marques 4.5 (76. Ilias Bronkhorst -).

FC Twente: Lars Unnerstall 6.5, Joshua Brenet 6.5, Robin Pröpper 6 (81. Mees Hilgers -), Julio Pleguezuelo 6, Gijs Smal 5.5, Ramiz Zerrouki 5.5, Michal Sadílek 5, Michel Vlap 4.5 (46. Sem Steijn 6.5), Christos Tzolis 5 (69. Virgil Misidjan 5), Manfred Ugalde 4 (81. Ricky van Wolfswinkel -), Vaclav Cerny 4.5 (69. Denilho Cleonise 5.5).

Man of the match: Sem Steijn

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen